Besplatna cjepiva protiv gripe za sezonu 2018./19. za rizičnu skupinu građana ŽP

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

1,741ObožavateljiLike
8SljedbeniciSlijediti
13PretplatniciPovežite se

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje nabavio je cjepivo protiv gripe za besplatno cijepljenje rizičnih skupina stanovništva Županije Posavske za sezonu 2018./19. godinu. Nabava cjepiva je osigurana iz sredstava dobivenih iz proračuna Županije Posavske po odluci Vlade Županije Posavske i distribuirat će se danas po Domovima zdravlja u Orašju, Domaljevcu i Odžaku, gdje će se vršiti aplikacije navedene vakcine. Do sada je zbrinuto 419 doza vakcina protiv gripe, Vaxigrip Tetra(4-valentno) od napomenutih osiguranih sredstava, doznajemo od ravnateljice Zavoda Danice Jozić.

Iz Zavoda obavještavaju sve zainteresirane iz rizične skupine građana za mogućnost besplatne aplikacije vakcine i one koji imaju potrebu za vakcinom protiv gripe da se obrate mjesnim Domovima zdravlja radi dobivanja iste.

U rizičnu skupinu građana spadaju osobe starije od 65 godina, zdravstveni djelatnici, djeca s kroničnim oboljenjima i posebnim indikacijama, kronični bolesnici (srčani, plućni, bubrežni, onkološki i bolesnici s posebnim indikacijama – HIV i osobe s poremećenim imunološkim sustavom).