Besplatna cjepiva protiv gripe za sezonu 2019./20. za rizičnu skupinu građana ŽP

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

1,788ObožavateljiLike
10SljedbeniciSlijediti
14PretplatniciPovežite se

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje nabavio je cjepivo protiv gripe za besplatno cijepljenje rizičnih skupina stanovništva Županije Posavske za sezonu 2019./20. godine. Nabava cjepiva je osigurana iz sredstava dobivenih iz proračuna Županije Posavske po odluci Vlade Županije Posavske i distribuirat će se dana 12.11.2019.godine po domovima zdravlja Županije Posavske: Općina Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje , gdje će se vršiti aplikacije navedene vakcine. Do sada je zbrinuto 419 doza vakcina protiv gripe, Vaxigrip Tetra (4-valentno), od napomenutih osiguranih sredstava, doznajemo od ravnateljice Zavoda Danice Jozić.

Iz Zavoda obavještavaju sve zainteresirane iz ove skupine za mogućnost besplatne aplikacije vakcine i one koji imaju potrebu za vakcinom protiv gripe da se obrate mjesnim domovima zdravlja radi apliciranja iste.

U rizičnu skupinu građana spadaju osobe starije od 65 godina, zdravstveni djelatnici, djeca s kroničnim oboljenjima i posebnim indikacijama, kronični bolesnici (srčani, plućni, bubrežni, onkološki i bolesnici s posebnim indikacijama – HIV i osobe s poremećenim imunološkim sustavom).