Baner
Ponedjeljak, 28 Lipanj 2010 13:59
Kopija%20od%20Fakulteti%201.JPGEkonomski  fakultet i smjerovi Filozofskog

ORAŠJE - Iz Ministarstva prosvjete, kulture, znanosti i športa ministar izvijestili su o otvaranju novog fakulteta i smjerova pri dislociranom Centru studija u Orašju u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru. -Dislocirani studij mostarskog Sveučilišta u Orašju sa četiri fakulteta i desetak studijskih smjerova jedan je od najuspješnijih u FBiH po broju studenata, studija i smjerova, tvrdi ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Posavske Marijan Živković. U novom objektu srednje škole u Orašju, koji je u završnoj fazi gradnje, planiraju se uselili student već u novoj akademskoj godini. -Očekujem u idućoj godini da Orašje postane respektabilan Centar studiranja sa upisanih oko 1100 studenata, kazao je ministar Živković.

-Od ove godine već smo na Vladi donijeli Odluku da prihvaćamo dislocirani studij ekonomskog fakulteta, ( poslovna ekonomija preddiplomski studij po Bolonji redoviti studij) sa planom upisa oko 100 studenata. Na filozofskom fakultetu pored studija odnosi s javnošću i novinarstva od ove godine kreće studij hrvatskog jezika i književnosti ili kroatistika ( tridesetak studenata), socijalni rad  (tridesetak studenata) i politologija (trideset studenata). Pored ovih studija na fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti upisuje se prva godina preddiplomskog studija na razrednoj nastavi predškolskog odgoja i informatici. Sve te skupine bi trebale brojati po 35 studenata, ako sve to zbrojimo od prilike oko 300 studenata očekuje se u prvoj godini redovitog studija ovdje u Orašju, izjavio je ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Marijan Živković.
Nastava se za studente izvodi u Srednjoj školi fra Marina Nedića a Ekonomski fakultet će nastavu izvoditi u županijskoj dvorani u gdje i pravni fakultet održava svoju nastavu. Pravni fakultet uglavnom nastavu izvodi vikendom jer je to izvanredni studij a u ove radne dane će taj prostor poslužiti ekonomskom fakultetu.
Fakulteti%202.jpg

Fakulteti%201.JPG

Ažurirano: Srijeda, 07 Srpanj 2010 09:50
 

popiskorisnikapomoci

1

2

3