Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

658

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da su do danas 02.09.2020. godine ukupno testirane 843 osobe, a broj testiranih uzoraka je 1313.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 68 osoba, 27 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno je 40 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

Općina Orašje 30 osoba:
-Orašje 8 osoba
-Oštra Luka 5 osoba
-Matići 2 osobe
-Tolisa 11 osoba
-Kostrč 2 osobe
-Kopanice 1 osoba
-Donja Mahala 1 osoba

Općina Odžak 8 osoba:
-Odžak 7 osoba
-Vojskova 1 osoba

Općina Domaljevac- Šamac 2 osobe:
-Domaljevac 2 osobe.

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 193.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.