Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

517

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 17.09.2020. godine ukupno testirano 979 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1537.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 84 osobe, 73 osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno je 10 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 8 osoba:
– Orašje 3 osobe
– Kopanice 3 osobe
– Donja Mahala 1 osoba
– Kostrč 1 osoba

Općina Odžak 2 osobe:
– Odžak 2 osobe.

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 43.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec