Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

546

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 13.10.2020. godine ukupno testirano 1205 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1893.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 130 osoba, 106 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 5 osoba je preminulo, trenutno je 19 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 2 osobe:
– Orašje 1 osoba
– Kostrč 1 osoba.

Općina Odžak 17 osoba:
– Odžak 17 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 80.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.