Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

2,087ObožavateljiLike
13SljedbeniciSlijediti
14PretplatniciPovežite se

Na 76. sjednici Vlade Županije Posavske koja je održana uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade ŽP, donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu Ministarstvu financija za Općinu Orašje u svrhu sufinanciranja nabavke i ugradnje sportske opreme u Sportskoj dvorani u Orašju u iznosu od 10.000,00 KM.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu Vladi Županije Posavske na ime Dragovoljno vatrogasno društvo Odžak u svrhu subvencioniranja troškova opskrbe domaćinstva pitkom vodom u iznosu od 4.000,00 KM i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu na ime realizacije kulturno-športskih programa i aktivnosti (ukupno 22.800,00 KM za 11 klubova, sportskih udruženja, natjecanja i KUD-a).

Vlada ŽP je donijela zaključke iz oblasti radnih odnosa, rješenja o određivanju visina naknade, Zaključak o davanju prethodne suglasnosti za ostvarivanje prava na naknadu za slučaj teške bolesti i Zaključak o neradnom danu na području Županije Posavske povodom blagdana Velike Gospe.

Vlada je donijela i Odluku o preraspodjeli  sredstava u Proračunu Županije Posavske za 2017. godinu između Zajedničke službe Vlade i Agencije za privatizaciju, Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu Vladi Županije Posavske na ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 101. HVO brigade Bosanski Brod, a u svrhu financijske pomoći za izgradnju Spomen obilježja poginulim braniteljima u Koraću u iznosu od 2.000,00 KM, kao i Odluku o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu neprofitnim organizacijama i udrugama građana (ukupno 70.000,00 KM za 77 neprofitnih organizacija i udruga građana).