TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 09.-15.07.2018.g.

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

1,739ObožavateljiLike
8SljedbeniciSlijediti
13PretplatniciPovežite se

Dana 10.07.2018 godine  kriminalistički istražitelji  PU Odžak su izvrsnim operativnim radom na terenu došli do spoznaje da je 52 godišnji Đurić iz Osječka Pizvršio KD“Krađu šume“  na lokalitetu „Sječe“ u Donjoj Dubici.  O istom je upoznat dežurni tužilac koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

-istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  fizičkog napada i nanošenje lakših povreda  48 godišnjem I.N. iz Orašja od strane bivše supruge  protiv koje će patrola PS Orašje sukladno težini kvalificiranih povreda  poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 15.35 sati Jrim je vrijeđanjem patrole prometne policije PU Odžak narušio 47 godišnji S.B. iz  Odžaka  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 16.30 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao  vozač tmv 21 godišnji Glavina  iz Knešpolja   koji je oštetio rampu na izlasku sa Carinskog terminala . Protiv navedenog će  biti proveden prekršajni postupak.

-dana 11.07.2018 godine u 06.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u poduzeće „Glas comerc“  u II ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije  PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 08.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale  u pmv vlasništvo obitelji Kobaš iz  Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim novcem i dokumentima na ime vlasnika  vozila.

-istog dana u 17.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  nadzornih kamera u dvorištu  obitelji Imširović u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 23.30 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 26 godišnji H.D. ,njemački državljanin,  protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

-dana 12.07.2018 godine u 01.35 sati se u blizini diskoteke „Sova“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama.

-dana 12.07.2018 godine u 08.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda 49 godišnjoj I.L. iz Orašja od strane bivšeg supruga  protiv koga će patrola PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 11.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se oko 09.45 sati na križanju IX i XII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 13.07.2018 godine u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja alata i aparata poduzeća“Roco comerc“ sa skladišta u XIV ulici u Orašju. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 22.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji je po ovom osnovu a zbog alkoholiziranosti  lišio slobode izvršitelja KD 53 godišnjeg Džojića iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 21.20 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  u blizini crpne pumpe u Tolisi  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan  četvoreocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao vozač četverocikla 50 godišnji DŽ. N. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 08-12.00 sati  službenici PS Odžak su  asistirali djelatnicima doma zdravlja Odžak u smislu pratnje psihički bolesne osobe do psihijatrije u Loparama što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u vremenu od 15-24.00 sati službenici MUP-a su vršili kontinuirane  obilaske mjesta okupljanja  organiziranih gledanja nogometne utakmice finala svjetskog prvenstva koja su protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti se slavljenicima,  gledateljima, na korektnom ponašanju  tijekom praćenja utakmice a posebno nakon završetka a tijekom defiliranja  povorke prostorom Županije Posavske. Pokazali su karakter i zajedništvo  i u najtežim i najljepšim trenucima.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 09.-15.07.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila

__8__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kd „Krađe“.

__4__prijave prometnih nezgoda , uzrokovanih ne poštivanjem prava prvenstva.

__2__prijave narušavanja JRiM , koji je ponovno narušen vrijeđanjem službenika policije tijekom vršenja službene dužnosti.

__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__2__prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 09.-15.07.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __16__ prijava    za kompletno područje Županije Posavske što   i dalje možemo smatrati  sigurnim tjednom  iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.Ing.prometa