Tjedni pregled dnevnih događanja za period od 22.02.-26.02.2021. godine

970

Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

Dana 22. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodilo u ugostiteljski lokal „October“ u Odžaku na način da nepoznata osoba ili više njih izvršila provalnu krađu u navedeni lokal. Na mjesto događaja su upućeni službenici OKP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je provala izvršena na način da je nepoznata osoba metalnom barskom stolicom koja se nalazi na terasi razbila staklo na ulaznim vratima i iz lokala otuđila novčanik. Operativnim radom su službenici kriminalističke policije došli do saznanja da su navedeno KD počinili trideset trogodišnji Z.M. iz Lukavca i trideset jednogodišnji N.Dž. iz Odžaka, koji su uhićeni te će nakon kriminalističke obrade biti predani nadležnom tužitelju Županije Posavske. Dana 23. veljače 2021. godine imenovanim Z.M. i N.Dž., temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske, je produženo zadržavanje za još 24 sata.

Dana 22. veljače 2021. godine službenici OKP PU Odžak su vršeći očevid KD Teške krađe u lokalu October u Odžak došli do saznanja da je tijekom noći 21/22. veljače 2021. godine nepoznata osoba ili više njih izvršila KD Teška krađa u objekt „Turbe“ u koji vjernici ostavljaju milodare a koji se nalazi u Odžaku na lokaciji „Keserovka-Cvek“ i iz kojeg je otuđen novac i predmeti koji služe za solarno napajanje električnom energijom. Operativnim radom su službenici kriminalističke policije došli do saznanja da su navedeno KD počinili trideset trogodišnji Z.M. iz Lukavca i trideset jednogodišnji N.Dž. iz Odžaka, koji su uhićeni te će nakon kriminalističke obrade biti predani nadležnom tužitelju Županije Posavske.

Dana 23. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u ul. Brodska bb, u Odžaku na način da je šezdeset jednogodišnja M.S. iz Odžaka prijavila svoga sina četrdeset jednogodišnjeg E.S kako verbalno uznemirava i fizički nasrće na nju i njezinog supruga N.S. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore s gore navedenim, nakon čega je imenovanog E.S. pozvala u službene prostorije PU Odžak gdje je isti uhićen te će protiv E.S. biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.

JAVNI RED I MIR

Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

PROMET

Evidentirano je sedam prijava prometnih nezgoda.

Dana 22. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici M. Tita. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.G. iz Vrbovca koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom kojim i parkirano putničko motorno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta a imenovani M.G. je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju zadržan u PU Odžak u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj su sudjelovali J.N. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. M.D. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali A.M. iz Matića i L.Ž. iz D. Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali s putničkim motornim vozilima U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Dana 23. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III. ulici u kojoj su sudjelovali L.J. iz Zagreba koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. S.P. iz Metzingena (Njemačka). U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
Dana 24. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari naspram ljekarne „Čavarović“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdila da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. K.O. iz Tolise, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Dana 24. veljače 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici A. Šapčanina. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala A.T. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom nad kojim je izgubila nadzor i s istim sletjela s ceste i udarila u obiteljsku kuću V.S. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Dana 25. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parkingu TC „City centar In“ u kojoj su sudjelovali P.M. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao s putničkim motornim vozilom kojim je ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 502 vozila i vozača, uručili su 46 prekršajnih naloga i 4 obavijesti o učinjenom prekršaju. Podnijeli su jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i iz prometa su isključili dva vozila i tri vozača.

OSTALI DOGAĐAJI

Zaprimljena je jedna prijava ostalih događaja.

Dana 22. veljače 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih nesuglasica u Boku, kojom S.Dž. iz Boka prijavljuje kako ima problema sa svojim bratom M.Dž. iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i s navedenim obavila obavijesne razgovore, te je imenovane upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su legitimirali 18 nepoznatih osoba.

Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 75 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

Izvršili su i 177 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 11 prijava događaja i 8 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel