Više

  Posjet šefice Političkog odjela Britanske ambasade Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Posavske

  Najčitanije

  U Odžaku je održan sastanak između ministra pravosuđa i uprave Županije Posavske, Mirsada Ahmetovića, i šefice Političkog odjela Britanske ambasade Helen Flewker, na kojem su razgovarali o ključnim pitanjima vezanim za borbu protiv korupcije, izradu antikoruptivnih zakona kao i o programu rada Ministarstva za tekuću godinu.
  Tijekom sastanka, ministar Ahmetović naglasio je važnost borbe protiv korupcije kao prioritetnog zadatka Ministarstva pravosuđa i uprave. Istaknuo je da je korupcija jedan od najvećih izazova s kojima se Bosna i Hercegovina suočava, te da je neophodna suradnja svih relevantnih institucija kako bi se postigli konkretni rezultati.
  Šefica Političkog tima Britanske ambasade Helen Flewker, pohvalila je dosadašnje napore Ministarstva u izradi antikoruptivnih zakona. Istaknula je važnost transparentnosti i odgovornosti u radu državnih institucija.
  Ministar Ahmetović je predstavio plan i program rada Ministarstva za tekuću godinu, koji uključuje niz aktivnosti usmjerenih na unapređenje pravosudnog sustava i jačanje institucionalnih kapaciteta. U planu su, između ostalog, obuka državnih službenika, unapređenje pravne infrastrukture, te provođenje reformi koje će osigurati efikasniji i transparentniji rad pravosudnog sustava.
  Također, na sastanku su predstavljeni i projekti koje Ministarstvo planira realizirati u tekućoj godini. Ovi projekti uključuju, razvoj digitalnih platformi, te jačanje suradnje sa međunarodnim partnerima u oblasti pravosuđa i uprave.
  Zaključeno je da će Ministarstvo pravosuđa i uprave, nastaviti provoditi reforme koje će doprinjeti jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije, te osigurati bolji i pravedniji pravosudni sustav, izvijestili su iz Ministartva pravosuđa i uprave ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti