Više

  Potpisan ugovor o financiranju provedbe projekata prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

  Najčitanije

  Sukladno provedenom Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je ugovor o financiranju provedbe projekata „Igranje danas, planiranje za sutra: Dječje igralište i zajednička vizija plinske budućnosti“.
  U dvorani za sjednice Vlade Županije Posavske ugovor su potpisali načelnik Općine Drenovci Josip Nasurović i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković.
  Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP će sredstvima iz ovog projekta izraditi Studiju plinofikacije Županije Posavske, dok će Općina Drenovci izgraditi dječje igralište u naselju Račinovci.
  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije će za ovaj projekt izdvojiti 35.000,00 eura, Općini Drenovci 14.000,00 eura i 21.000,00 eura Ministarstvu gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP.
  -Zadovoljstvo je danas potpisati ugovor od strane Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP kao partnera u projektu prekogranične suradnje s Općinom Drenovci, odnosno između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osigurana sredstva u iznosu od 21.000,00 eura biti će utrošena na projekt „Izrada Studije plinofikacije Županije Posavske“ što čini gotovo 60% ukupno planiranih sredstava za ovaj projekt, dok će razliku sredstava osigurati Vlada Županije Posavske iz proračuna. Moram napomenuti da smo s usvajanjem Prostornog plana Županije Posavske početkom 2024. godine u kojem smo definirali ciljeve vezane za energetsku infrastrukturu stvorili uvjete za izradu Studije plinofikacije kao prvog koraka kako bi u bliskoj budućnosti na području naše Županije osigurali korištenje plina kao energenta u interesu našeg stanovništva i gospodarstva u cjelini, rekao je ministar Dragutin Živković.
  -U Općini Drenovci i meni osobno je drago da smo ne samo prošli na ovom hvale vrijednom zajedničkom projektu nego i sama činjenica da možemo pomoći Županiji Posavskoj, pogotovo što dobar dio stanovništva Općine Drenovci upravo i vuče korijene iz ovog vašeg kraja, iz vaše prelijepe Županije. Mi realizacijom ovog projekta planiramo izgradnju dječjeg igrališta u našem naselju Račinovci. Drago mi je da ćete vi realizacijom ovog projekta početi rješavati stvari koje vas dugo tište, te da smo mi uspjeli doprinijeti tome, izjavio je načelnik Općine Drenovci Josip Nasurović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti