Više

  Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom u okviru kojeg je bilo i izaslanstvo Vlade Županije Posavske obišao gradilište Studentskog doma za siromašne

  Najčitanije

  Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović, sa izaslanstvom HDZ BiH svih razina vlasti, u čijem sastavu je bilo i izaslanstvo Vlade Županije Posavske predvođeno predsjednikom Vlade Marijanom Klaićem, posjetilo je danas (25. veljače) gradilište Studentskog doma za siromašne studente u Mostaru.

  Gradnju organizira Franjevački samostan sv. Petra i Pavla Mostar. Prema riječima gvardijana mostarskog samostana fra Ike Skoke,  voditelja projekta, u okviru doma djelovat će i Pučka kuhinja te Centar za dijalog.

  -Fra Iko Skoko nam je ukratko pojasnio nastanak ideje i tijek radova od 15. siječnja 2015. godine. Predstavio je projekt, proveo nas kroz impozantno gradilište, upoznao kako napreduju radovi , što bi i gdje trebalo biti u zgradi. Na kraju obilaska obećana je zajednička potpora ovom hvale vrijednom projektu. U obilasku gradilišta DOMPES-a  nazočili su dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina vlasti u BiH i FBiH, kao i načelnici, gradonačelnici, predsjednici i ministri županijskih Vlada koji su obećali pomoći ovom hvale vrijednom projektu, izjavio je predsjednik Vlade Klaić.

  Novi studentski dom imat će 50 soba i bit će dovoljan za smještaj 100 studenata, te pučku kuhinju za 200 osoba kao i međunarodni Centar za dijalog. Zanimljiv je podatak da će studenti koji budu korisnici ovog doma snositi samo dio troškova svog smještaja dok će drugi dio financirati svojim radom.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti