Više

  Ministrica Andrić povodom početka nove nastavne godine posjetila škole

  Najčitanije

  Danas se u školama Županije Posavske oglasilo školsko zvono za početak nastavne 2023./2024. godine. Učenici su se vratili u svoje školske klupe, a jedan tjedan poslije, 11. rujna, priključit će im se i učenici predškole i prvih razreda.
  Nastava je u svim školama započela po planu, a Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta i Vlada Županije Posavske su nizom mjera nastojali roditeljima olakšati školovanje djece. Značajno je spomenuti besplatne udžbenike za učenike razredne nastave te sufinanciranje nabavke udžbenika i ostalog pribora svih učenika osnovnih škola.
  Kao i proteklih nastavnih godina, asistenti u nastavi će biti dodijeljeni učenicima kojima je to potrebno, a učiteljima i nastavnicima su u kolovozu ponuđena određena predavanja i radionice u okviru njihovog stalnog stručnog usavršavanja.

  Ministrica Andrić posjetila je jutros Osnovnu školu Vladimira Nazora u Odžaku i Osnovnu školu Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali, porazgovarala s djelatnicima i ravnateljima te izjavila da smo posebno ponosni na produženi boravak učenika razredne nastave, koji je započeo s radom u Osnovnoj školi Orašje i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku, a u kojem će učenici dobiti potporu u učenju, izrađivat će domaće zadatke, a učitelji će planirati različite aktivnosti i radionice koje će povoljno utjecati na sva odgoja područja učenika. Ukoliko budemo imali mogućnosti, planiramo u produženom boravku i dodatnu potporu učenicima u učenju stranih jezika. Naši roditelji su iskazali potrebu za organiziranim zbrinjavanjem učenika mlađe školske dobi, uz nadzor stručnih osoba, a Ministarstvo je zajedno sa školama prepoznalo potrebe učenika i roditelja te omogućilo organizirano zbrinjavanje mlađih učenika, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti