Više

  MUP Županije Posavske stanje sigurnosti na području ŽP za 2017. godinu ocijenio zadovoljavajućim

  Najčitanije

  U MUP-u Vlade Županije Posavske u Orašju danas (09.02.) održana je press konferencija na kojoj je novinarima predočio Informaciju o stanju sigurnosti na području Županije Posavske  u 2017.g komesar UP MUP-a ŽP Marijan Mikić. Stanje sigurnosti na području ŽP za 2017.godinu komesar Mikić ocijenio je zadovoljavajućim temeljem pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti javnog prometa.

  -Kada je riječ o oblasti kriminaliteta , obrađeno je ukupno 260 kaznenih djela. Došlo je do neznatnog povećanja ukupnog broja kaznenih djela u odnosu na prethodni period pri čemu se povećala ukupna razriješenost za 2,13% ali i naknadna otkrivenost za 3,49%. Tijekom analiziranog perioda nismo imali prijava kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta, terorizma niti neriješenih drugih oblika protupravnog ponašanja sa tim elementima i nesagledivim posljedicama. U oblasti javnog reda i mira došlo je do povećanja broja prekršaja sa 162 na 199, od čega 153 na području općine Orašje, 43 u odžačkoj i 3 prekršaja u općini Domaljevac Šamac, navodi se u Informaciji.

  Tijekom praćenog perioda evidentirano je 248 prometnih nezgoda, a u prošloj 2016 godini 238. U nezgodama su smrtno stradale 4 osobe , 24 osobe su zadobilo teške a 82 lakše ozlijede. Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje (njih 160), na području Odžaka dogodilo se 75 nezgoda, a na području općine Domaljevac-Šamac 13 nezgoda . Tijekom analiziranog perioda ukupno je kontrolirano 31624 vozila što je za 743 vozila više u odnosu na komparirani period 2016 godinu. Redovitim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 9535 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge.
  Jedinica za profesionalne standarde zaprimila je 11 predstavki kojima je obuhvaćeno više policijskih službenika od kojih je pet utemeljenih, dvije neutemeljene, bez dovoljno dokaza 2, 1 predstavka se nalazi u postupku i za 1 predstavku je postupak obustavljen.

  -Na temelju navedenih ,prikazanih i analiziranih statističkih pokazatelja, kolegij policijskog komesara je i pored blagih povećanja sigurnosno interesantnih događaja konstatirao da je ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske za 2017 godinu zadovoljavajuće, navodi se u Informaciji, a potvrđeno na press konferenciji.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti