Više

  Obilježen Dan planeta Zemlje

  Najčitanije

  Dan planeta Zemlje obilježen je danas (20.4.) na području Županije Posavske u organizaciji Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.
  Aktivnosti povodom obilježavanja započele su podjelom platnenih vrećica na štandovima u Orašju, Domaljevcu i Odžaku s ciljem smanjenja korištenja plastičnih vrećica. U Gradskom parku u Odžaku održana je likovna radionica s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša. Učenici su oslikavali motive Planeta Zemlje te su radove izložili u Gradskom parku u Odžaku gdje su igrali eko-golf i na taj način promovirali zdrav način života. U Orašju, Domaljevcu i Odžaku građanima su dijeljene sadnice drveća.

  -Ne samo na ovaj dan, već i tijekom cijele godine možemo i trebamo promijeniti naš način života kako bismo smanjili štetni utjecaj na okoliš. I danas je prilika naglasiti da Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske kroz svoje programske aktivnosti nastavlja raditi na ulaganju u obnovljive izvore energije poput solarnih panela, smanjenju emisije štetnih plinova sufinanciranjem toplinskih pumpi, jačanju sustava upravljanja komunalnim otpadom te stalnim podizanjem razine znanja i ekološke svijesti u cilju što kvalitetnijeg života na Zemlji, izjavio je ministar Pero Radić koji je svojom nazočnošću dao na značaju manifestaciji.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti