Više

  Počeli radovi na saniranju oštećenja ceste R 464

  Najčitanije

  ORAŠJE – Ovoga tjedna započeli su radovi na sanaciji kritičnih dionica oštećenja na cesti R 464 od Orašja prema Domaljevcu na dionici tzv. Omladinskog nasipa. Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusur obišli su dionice gdje se odvijaju radovi. Nakon obilaska terena predsjednik Klaić je izjavio:

  -Vlada Županije Posavske veće duže vrijeme pokušava riješiti oštećenja na cesti R 464 Orašje-Domaljevac na dijelu tzv. Omladinskog nasipa. Radi se o oštećenjima koja su nastala neposredno nakom poplava jer su izazvana visokim vodostajem rijeke Save, a sama cesta na tom dijelu nalazi se na kruni savskog obrambenog nasipa. Vlada je u cilju rješavanja problema pregovarala sa UNDP-om kako bi sredstva osigurala iz Međunarodnih financijskih institucija. Uspjeli smo okončati taj posao nakon procedure koja je trajala oko 3 mjeseca a sada je došlo do realizacije tog projekta. To znači da će na dijelu Omladinskog nasipa u dužini od 2 km biti sanirana sva oštećenja na asfaltnom kolniku. Vrijednost tih radova iznosi oko 45 000 KM. Paralelno sa ovim radovima UNDP financira i radove na zamjeni krovne konstrukcije objekta stare bolnice, kao i na sanaciji štete nastale u poplavama u podrumskim prostorijama i prostora oko bolnice. Vrijednost tih radova je oko 75 000 KM. Krov podrazumjeva poptuno skidanje postojeće krovne obloge sa izradom nove krovne obloge, te saniranje hidroizolacije i unutarnjim oštećenjima nastallim u poplavama u podrumskim Županijske bolnice Orašje, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.
  Što se tiče prekategorizacije cesta koja je obavljena u 2014.godini i usvojena od Vlade Federacije, krajem prošle godine je na dan stupanja Odluke o prekategorizaciji, donesena nova Odluka koja stopira primjenu prekategorizacije do daljnjeg, odnosno, kako u Odluci stoji, na 4 godine. Dakle, cesta R 464 od Orašja do Grebnica u dužini od 17 km je cesta regionalnog karaktera, odnosno županijska je cesta za koju sredstva za održavanje osigurava Proračun Županije Posavske. -I dalje vodimo pregovore sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija kako bi čim prije stvorili uvjete da se postojeća odluka odmrzne, odnosno da se praktično primjeni Odluka o prekategorizaciji spomenute ceste, dodao je predsjednik Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti