Više

  Potpisan sporazum o znanstvenoj, kulturnoj i umjetničkoj suradnji

  Najčitanije

  Potpisivanje Sporazuma o znanstvenoj, kulturnoj i umjetničkoj suradnji između Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku upriličeno je danas (16.10.) u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju.
  Potpisivanjem navedenog sporazuma kojeg su zaključile ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta mag. iur. Ana Andrić i dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar utvrđuje se uspostava buduće suradnje na područjima znanosti, kulture i umjetnosti te na području zaštite i očuvanja kulturne baštine, na zajedničku korist i unapređenje uzajamnih odnosa, a u uvjerenju da će time pridonijeti učvršćivanju cjelokupne znanstvene, kulturne i umjetničke suradnje.
  Sporazumom se pobliže utvrđuje suradnja u organizaciji i provođenju zajedničkih, kulturnih, umjetničkih, znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata posebice vezanih uz prepoznavanje i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta; organizaciji znanstvenih skupova, konferencija, seminara, izložbi i njegovanju kulturne baštine; suradnja na području pripreme, izdavanja i razmjene časopisa, znanstvenih i stručnih publikacija i knjiga i inih monografija te podrška dodatnim aktivnostima koje su od zajedničkog interesa.

  Pored ministrice Andrić i dekanice Berbić Kolar potpisivanju sporazuma su nazočili i prodekanica za razrednu nastavu izv. prof. dr. sc. Lidija Bakota, prodekanica za znanost izv. prof. dr. sc. Maja Brust Nemet, prodekanica za razvojno stručni rad izv. prof. dr. sc. Ksenija Romstein, prodekan za poslovne odnose i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Galzina, tajnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku dipl. iur. Gordana Šoštarko, doktorandica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku Ljubica Nedić, pomoćnica ministrice za prosvjetu, znanost i visoko obrazovanje Zorica Raguž Osmanagić te pomoćnik ministrice za kulturu, sport i informiranje Mario Oršolić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti