Više

  Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata zaštite okoliša u vrijednosti od 500.000,00 KM

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju, 29.12.2023.godine, potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u iznosu od 500.000,00 KM. Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić. Potpise na ugovore stavili su ministar prometa, veza i zaštite okoliša Pero Radić, te predstavnici sedam odabranih prijavitelja po Javnom pozivu, i to: JP „Komunalac“ d.o.o. Orašje, JP „Vodovod i odvodnja“ d.o.o. Orašje, JP „Komunalac“ d.o.o. Odžak, JP „Vodokom“ d.o.o. Domaljevac, Uslužni obrt „Zeleni planet-Green planet“ Odžak, „Eco Line“ d.o.o. Donja Mahala.
  Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske i ove je godine u još značajnijem iznosu uspjelo osigurati sredstva jedinicama lokalne samouprave, javnim i privatnim poduzećima, kao i obrtima koji u svojim aktivnostima imaju pripremljene projekte iz oblasti zaštite okoliša.

  Potpisivanjem ovih ugovora osigurana su značajna sredstva koja će doprinijeti realizaciji projekata proširenja vodoopskrbne mreže u Novom Naselju-Općina Odžak, instaliranje sekundrane vodovodne mreže i priključaka korisnicima u Općini Domaljevac-Šamac, kao i izvođenje istražno-eksploatacijskih bušotina za mjesne zajednice Prud i Vojskova s ciljem sustavnog rješavanja vodosnadbijevanja. Također se osigurava sufinanciranje nabave građevinskih strojeva koji će doprinijeti boljoj organizaciji i gospodarenju deponijama u Gradu Orašju i Općini Odžak, u svrhu smanjenja deponiranih količina komunalnog otpada, troškova transporta na regionalnu deponiju, kao i prevencije od učestalih požara.
  -I ove godine prepoznali smo potrebu jačanja kapaciteta privatnih poduzeća i obrta u njihovim aktivnostima selektivnog prikupljanja ambalažnog, električnog i elektronskog otpada, kako bi doprinijeli održivom gospodarskom razvoju i poboljšanju uvjeta života svih stanovnika Županije Posavske, izjavio je Pero Radić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti