Više

  Predsjednik F BiH Marinko Čavara otvorio 15. Dane Tolise

  Najčitanije

  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sinoć (08.06.) u dvorani toliškog Dvora svečano je otvorio tradicionalnu manifestaciju „Dani Tolise“. Uz ostale nazočni su bili predsjednik Skupštine i Vlade Županije Posavke Blaž Župarić i Đuro Topić sa ministrima u Vladi, među kojima i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić. Čast domaćinima svojom nazočnošću na manifestaciji uz ostale su ukazali Mijo Matanović zastupnik u Zastupničkom Domu Parlamenta BiH, Ilija Ilić izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH, Samir Kurtović predsjednik sindikata državnih službenika i namještenika FBiH i brojni drugi gosti.

  Početak programa bio je u znaku obraćanja za uspješnost manifestacije kojom se njeguje kulturna baština toliškoga i posavskog kraja. Pozdravne riječi uputili su: Daniel Dominković predsjednik Zaklade Terra Tolis, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije, fra Mario Jurić gvardijan toliškog samostana, Marijan Oršolić načelnik općine Orašje, Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske i Dragan Matijević zamjenik generalnog konzula RH u Tuzli.

  -Uvijek s velikim zadovoljstvom dolazim u posavsku ravnicu, njene prekrasne predjele i među predivne ljude da budem dio vrijedne manifestacije koja čuva od zaborava tradicije ovoga kraja. Zaslugom ovih vrijednih ljudi koji iskažu veliki napor, kao i Zaklade Terra Tolis, svi na neki način otkrivaju pozitivnu stranu našeg života i nadam se da ćemo u tom duhu, kojim svladavamo sve teškoće, uvijek pronaći novu snagu i nove podupiratelje za manifestaciju koja izaziva pozitivne emocije i piše pozitivnu priču o našem vremenu. Zato zavrjeđuje da je svi zdušno i snažnije podupiremo, jer malo je mjesta koja imaju povijest kao Tolisa. Nemamo pravo to izdati i obezvrijediti, nego naprotiv, treba čuvati i njegovati sve što su nam preci ostavili u naslijeđe, te obogatiti duhom zajedništva kojeg ima hrabra i snažna Posavina, kazao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

  Đuro Topić predsjednik Vlade ŽP manifestaciju prati i podupire od prvih dana, kao načelnik općine Orašje i aktualni predsjednik Vlade, istaknuto je tijekom “Dana Tolise”. Predsjednik Topić zahvalio je Zakladi na energiji i organiziranosti kojom doprinosi očuvanju tradicije ovoga prostora i razvoju kulture kroz niz sadržaja kako bi se pronosio pozitivan glas posavski i izvan posavskih lokalnih okvira.

  Tijekom manifestacije uručene su Plakete koje su dobili visoki pokrovitelj Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, glavni sponzor Zlatko Oršolić (tvrtka Yimor) i Mandica Živković za doprinos manifestaciji. Tijekom večeri promovirana je knjiga fra Zvonka Benkovića „Pričam ti priču“ o kojoj su govorili, uz autora, i profesorice: Ljubica Nedić i Đurđica Jezerčić. Glazbeno su večer uljepšali svojim nastupom Tea Dominković, Ena Oršolić i Ivona Dominković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti