Više

  Predsjednik Skupštine Blaž Župarić o skupštinskom zasjedanju

  Najčitanije

  Nakon I. ovogodišnjeg zasjedanja Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu novinarima se u izjavi za javnost o razmatranim temama obratio predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.
  -Na skupštinskom smo zasjedanju razmatrali Izvješću o radu kao i Program rada Skupštine, Program rada Vlade Županije Posavske, nekoliko tehničkih odluka kao i Informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2020. g. Kad je u pitanju Program rada Skupštine on je uvjetovan dijelom aktima i rokovima koje je Vlada zacrtala za svoj Program rada i vjerujem da će biti u najvećoj mjeri ispoštovan, pogotovo imajući u vidu da je i Vlada još u prošloj godini već pripremala nekoliko zakona koji će se naći na dnevnom redu tijekom ove godine. Dio zakona je prošao formu nacrta i javne rasprave, tako da se može naći već na narednoj sjednici. Među tim zakonima su Zakon o pravobraniteljstvu, a treba svakako istaknuti važnost Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o vodama, Zakona u unutarnjim poslovima koji je pretrpio 9 izmjena i dopuna, Zakona o poticanju razvoja gospodarstva, Zakona o sportu, Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Županiji Posavskoj i drugim pravnim aktima. Isto tako na dnevnom će redu biti vrlo važna dodatna dokumenta kao što je Strategija razvoja Županije Posavske za razdoblje 2021.-2027. godina, Plan upravljanja otpadom za razdoblje 2020.-2025. godina koji je u pripremi i niz drugih akata.
  Želimo da sve analitičko-informativne djelatnosti obavimo u I. i II. kvartalu, a radi se o izvjesnim informacijama od Vlade, ustanova, upravama, agencijama. U III. uradit ćemo dio koji je zakonom uvjetovan, a za III. odnosno IV. kvartal smo ostavili tri odluke iz resora ministarstva zdravstva i socijalne politike, poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva i gospodarstva, rada i prostornog uređenja.
  Kroz Program rada Vlade, isto tako i Skupštine su prepoznati svi resori i sve aktivnosti važne za Županiju Posavsku. Naglašavam da su u proteklom vremenu doneseni važni zakoni koji su bitni za život županije na ovim područjima i naših građana, izuzev amandmana na Ustav koje nismo uspjeli usuglasiti sa koalicijskim partnerima, no vjerujem da ćemo i to vrlo brzo uraditi.
  Kad je u pitanju Program rada mislim Vlade on je zaista ambiciozan ali mislim i realno ostvariv, dobro je sačinjen, obrađena su u detalje sva ministarstva i ono što će se raditi tijekom ove godine. Što se tiče rada županijskog suda on je kapacitiran, ima dobre uvjete, iskusne suce koji svoj posao rade profesionalno. Samo je jedna odluka pala na višoj instanci, što je dokaz da taj sud radi izuzetno dobro svoj posao, naglasio je predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti