Više

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić o zahtjevima sindikata i poboljšanju materijalnog položaja zaposlenika

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić uz nazočnost i ministrice financija ŽP Nade Ćulap,  održao je jučer (19.06.2018. g.) sastanak u Vladi Županije Posavske sa predstavnicima granskih sindikata koji se financiraju iz proračuna Županije Posavske, u želji da se kroz partnerski dijalog udovolji očekivanjima zaposlenika u poboljšanju njihovog materijalnog položaja, u okvirima stvarnih proračunskih mogućnosti koje su na raspolaganju.

  S tim u svezi, predsjednik Vlade Klaić prihvatio je sindikalne zahtjeve i usklađivanje tražene osnovice obračuna plaća korisnika proračuna Županije Posavske od narednog mjeseca        (srpnja) tekuće godine, čime bi se ispunio glavni sindikalni zahtjev.

  -Vlada će također isplatiti regres svim zaposlenicima koji plaću primaju iz proračuna u iznosu od 50% prosječne plaće u Federaciji BiH, kako je definirano granskim kolektivnim ugovorima, ali zbog smanjenog priliva proračunskih prihoda u okviru «potpore od Federacije BiH» regres će biti isplaćen u dva dijela. Drugim riječima, Vlada je skupa sa granskim sindikatima dogovorila da prvi dio regresa bude isplaćen do kraja tekućeg mjeseca. Zbog toga se javno pozivaju svi subjekti korisnika proračuna da odmah dostave podatke u Ministarstvo financija kako bi se prvi dio regresa realizirao do 30.06.2018. godine, a drugi dio regresa, dogovoreno je da se isplati nakon korištenja prvog dijela obveznog godišnjeg odmora, a najkasnije do kraja rujna.

  Životni standard našeg stanovništva kao i ukupno stanje u kojem se nalazi Županija Posavska i svi njezini građani, zahtjeva od nas iskrenost u razgovorima, razumijevanje i odgovorno ponašanje u skladu sa onim što nam je realno na raspolaganju. Uvažavamo i smatramo opravdanim  sindikalne zahtjeve da kroz konstruktivan dijalog tražimo mogućnosti za podizanje životnog standarda zaposlenika javnog sektora Županije Posavske. Vlada uvažava zahtjeve i pomaže i drugim skupina u društvu koje se na bilo koji način oslanjaju i na proračuna Županije Posavske, kako bi  kontinuirano podizali standard života stanovništva Županije Posavske,  istaknuo je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić nakon sastanka sa sindikalnim predstavnicima.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti