Više

  Pregled događanja za period 27.07.-02.08.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 27.07.2020. godine u 22.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja jrim u kafeu“Šaka“ u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je utvrdila da je jrim drskim ponašanjem narušio 53 godišnji D.M. iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 28.07.2020. godine u 18.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo obitelji Franjić iz Domaljevca koje se dogodilo 27.07.2020. godine u ug.objektu “Šaka“ u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Džakić iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili informaciju o nasadu zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju koju je uzgojio 28 godišnji J.M. iz Novog Sela. O istom je upoznat Općinski sud Orašje koji je naložio pretres objekata koje koristi imenovani kojim je pronađena sasušena i usitnjena biljna masa koja svojim izgledom asocira na marihuanu, sredstva za proizvodnju narkotika te jedna automatska puška. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio lišenje slobode imenovanog i poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 16.30 sati jrim je na GP Orašje vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 45 godišnji M.Z. iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.27 sati službenici PS Odžak su prijavili narušavanje jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO putem društvenih mreža od strane 21 godišnjeg A.S. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Draganović iz Matića od strane pmv marke „VW Golf tip IV„ na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 39 godišnjeg I.K. iz Oštre Luke.

  -dana 29.07.2020. godine u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog nasrtaja i prijetnje upućene OSO, inspektoru, tijekom nadzora u ug.objektu „Šaka“ u Domaljevcu 27.07.2020. godine, od strane 53 godišnjeg M.D. iz Domaljevca . O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije MUP-a su operativnim radom utvrdili postojanje nasada stabljika koje svojim izgledom i oblikom asociraju na stabljike indijske konoplje, na njivama zvane „Mlaka“. O istom je upoznato županijsko tužilaštvo koje je naložilo poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 15.25 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 29 godišnjeg L.B. iz Skugrića koga su lišili slobode i zadržali do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.07.2020. godine istražitelji kriminalističke policije MUP-a su zaprimili informaciju o posjedovanju opojne droge od strane izvjesnog M.N. Imenovani je pronađen i doveden u prostorije PS Orašje gdje je dragovoljno predao bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na drogu. Nakon obavljenog pretresa vozila i kuće koju koristi navedeni protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.08 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Maršala Tita u Odžaku u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.10 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku kod Županijske Bolnice u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno nepoznato pmv i biciklista 59 godišnja P.K. iz Donje Mahale koja je zadobila teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem pmv, koji je napustio lice mjesta ne ukazavši pomoć povrijeđenoj, protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati lišeni slobode J.M. iz Novog Sela je temeljem naredbe Suda Orašje predan pripadnicima Sudske policije na dalje postupanje.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Benković iz Mannheima. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -dana 31.07.2020. godine u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Filipović iz Tolise sa lokaliteta „Šikarica „ u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku u kojoj je sudjelovao jedan teretni kombibus i pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač kombibusa koji je lišen slobode i protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.00 sati poljoprivrednici udruge „Žito“ iz Odžaka izvršili su fizičku blokadu magistralne ceste M14.2 na relaciji Odžak-Prud. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv prekršitelja provesti prekršajni postupak.

  -dana 01.08.2020. godine u 07.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode i oštećenja dvorišne ograde vlasništvo obitelji Pejić iz Tolise od strane nn vozača koji se udaljio sa lica mjesta. Nakon očevida patrola prometne policije PU Orašje je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Posavskih branitelja u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan pas te će protiv odgovorne za nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.30-09.30 sati službenici PU Orašje su izvršili pratnju hodočasnika iz Župe Tolisa do Obudovca što je proteklo bez incidenata.

  -dana 02.08.2020. godine u 02.00 sati istražitelj kriminalističke policije PU Orašje je prijavio kd“Prikrivanje“ zbog čega je zbog postojanja osnova sumnje da je isto djelo izvršio lišen slobode 28 godišnji M.E. iz Mostara protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 01.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Omera Džananovića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju pmv uzrokovao 37 godišnji D.M. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“otuđenja pmv“ vlasništvo obitelji Leovac iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.00 sati patrola jedinice za posebne potrebe je u Ps Orašje dovezla iz Sarajeva po tjeralici MUP-a ŽP lišenog slobode 33 godišnjeg A.S. iz Novog grada koji je lišen slobode i protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.45-08.30 sati patrole PU Orašje su vršile pratnju hodočasnika na relaciji Tolisa-Obudovac što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 19.00 sati temeljem naredbe Županijskog tužilaštva produžen je pritvor lišenom slobode 28 godišnjem E.M. iz Mostara.

  -istog dana u vremenu Županijsko tužilaštvo je odredilo mjeru zadržavanja lišenom slobode 33 godišnjem A.S. iz Sarajeva protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu za period 27.07.-02.08.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __9__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane teške krađe.
  __7__prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem motornim vozilima neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __3__prijave narušavanja jrim koji je najčešće narušen drskim ponašanjem.
  __3__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __14__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, nadzor samoizolacije i obilaska 227 ugostiteljskih objekata i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja propisanog radnog vremena koje nije poštivalo osoblje jednog ug.objekta na području Općine Odžak o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.
  Zaprimili smo__9__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 27.07.-.02.08.2020. godine smo zaprimili sveukupno__31__prijavu građana te__14__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“ .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti