Više

  Press konferencija MUP-a Županije Posavske o stanju sigurnosti u 2016.g.

  Najčitanije

  Policijski komesar MUP-a Županije Posavske  Marijan Mikić održao je danas (24.02.) press konferenciju na kojoj je novinarima i predstavnicima medija predočio Informaciju o stanju sigurnosti za 2016.g. Kroz prezentiranje informacija iz tri segmenta rada policije: kriminaliteta, javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa, te na temelju statističkih pokazatelja, komesar Mikić je ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske  za 2016.g. ocijenio zadovoljavajućim s tendencijom ka stabilnom gdje svi pokazatelji ukazuju na trend dizanja kvalitete i kvantiteta rada, rečeno je tijekom konferencije koju je vodio glasnogovornik Josip Dominković.

  -Kada je riječ o oblasti kriminaliteta procjenjujemo da je stanje stabilno  jer je došlo do kontinuiranog znatnog umanjenja ukupnog broja kaznenih djela u odnosu na prethodnu godinu za 51. U isto vrijeme povećan je postotak otkrivenosti kaznenih djela ( 241 kazneno djelo u 2016.g.). Iz segmenta javnog prometa  zabilježeno je manje prometnih nezgoda za 27 u odnosu na prethodnu godinu ( ukupno 238). Nažalost prometne nezgode odnijele su četiri života, kao i u prethodnoj godini. Oblasti javnog reda i mira ocjenjuje se stabilnom jer je došlo do smanjenja broja evidentiranih prekršaja  u odnosu na 2015 za 21 ( ukupno 162), a nije bilo ni masovnih narušavanja javnog reda i mira, izjavio je komesar Mikić.

  Unatoč tomu što se radilo o izvješću za prošlu godinu komesar se osvrnuo i na nedavni događaj u kojem su mladići teško ozlijeđeni u ranim jutarnjim satima 12.02. 2017. g. u Orašju. Komesar smatra kako je potrebno preispitivanje općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata jer je u odnosu na okruženje ono najduže u Županiji Posavskoj . Također je potrebno, kazao je, preispitati odluke o kaznenom sankcioniranju prekršitelja prekoračenja radnog vremena.

  Komesar Mikić je također izdvojio porast samoubojstava. U 2015.g. je zabilježeno tri, dok je u 2016. zabilježeno čak sedam slučajeva samoubojstava. Radi se o osobama u dobi od 60 do 80.g., što zaslužuje, kazao je, analizu mjerodavnih institucija.

  Komesar Mikić je naglasio dobru suradnju sa Vladom Županije Posavske što se ogleda, uz ostalo, u razumijevanju za tehničku opremljenost MUP-a. Naglasio je također nizak standardi plaće policije u odnosu na okruženje i razinu FBiH. Zahvalio se također predstavnicima medija na korektnoj suradnji.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti