Više

  Program novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju

  Najčitanije

  Objavom Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2020. godinu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za 2020. godinu („Službene novine Federacije BiH“, broj: 14/20) od 21.02.2020. godine u iznosu od 87.000.000,00 KM djelatnici Sektora poljoprivrede pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske pristupaju ubrzanim tempom implementacije navedenog Programa za tekuću godinu.
  Poljoprivredni proizvođači koji su započeli proizvodnju u 2019. godini (prije ili poslije 01.10.2019. godine), a završili je prije objave ovog Programa, kompletnu dokumentaciju dostavljaju nadležnom županijskom ministarstvu najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog programa.

  Navedeni rokovi odnose se na slijedeće proizvodnje i to:
  Biljna proizvodnja:
  • uljarice (uljana repica, suncokret i soja),
  • duhan,
  • proizvodnja sjemena,
  Animalna proizvodnja:
  • proizvodnja svježeg kravljeg mlijeka,
  • proizvodnja goveđeg mesa – tov junadi,
  • proizvodnja svinjskog mesa – tov svinja i
  • peradarska proizvodnja (uzgoj 18-to tjednih pilenki).

  Imajući u vidu propisane rokove mole se poljoprivredni proizvođači na koje se odnose navedene proizvodnje da u što kraćem roku kompletiraju svoju dokumentaciju u resornom Ministarstvu da bi djelatnici koji rade na obradi isto mogli obraditi i proslijediti prema Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u daljnju proceduru.

  Za sve dodatne informacije obratiti se na tel. 031 714 364, izvijestila je Manda Oršolić, pomoćnica ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti