Više

  Sportske igre mladih u Orašju

  Najčitanije

  Sportske igre mladih održavaju se danas (29.07.) u sportskoj dvorani Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. U Orašju će igre potrajati do večernjih sati, a mladi se natječu u malom nogometu i odbojci u dvije kategorije: za djecu 2005. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi.

  Sportske igre mladih održat će se u 42 grada u Bosni i Hercegovini i najveće su amatersko natjecanje. U posljednjih 9 godina okupile su preko 320.000 djece iz BiH. Najmasovnija je to amaterska sportska manifestacija u Europi. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Cilj Sportskih igara je da kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

  -Drago mi je što nastavljamo tradiciju igara unatoč specifičnim uvjetima i mjerama koje smo dužni poštivati. Na veliko finale u Sarajevo ne možemo dovesti preko 2000 djece, kako je to bio slučaj prethodnih godina, te smo odlučili smanjiti broj i sustav natjecanja. Prethodnih godina je bio slučaj da pobjednici iz svih gradova dolaze na veliko finale u Sarajevo. Ove godine ćemo praviti polufinalne turnire, tako da će predstavnici Orašja, sudjelovati na polufinalnom turniru s dječacima i djevojčicama iz Tuzlanske županije, izjavila je Naida Abdulahović glasnogovornica Sportskih igara mladih.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti