Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 07.-13.09.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 07.09.2015 godine u 10.55 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica na relaciji Djukić-Pejić u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac koja je navedene upozorila na ponašanje i uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija.
  -istog dana u vremenu od 12.45-17.00 sati službenici PS Odžak su pružali pomoć pri sprovođenju i osiguranju pritvorenika KPZ Orašje tijekom sahrane u Posavskoj Mahaloj..
  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su kontrolirali 23 vozila i izdali 9 prekršajnih naloga.
  -dana 08.09.2015 godine u 01.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenoj 24 godišnjoj H.Č. iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te će sukladno težini povreda navedene poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 01.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu buke i galama u VIII ulici u Orašju . O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 2 muške osobe .
  -dana 08..09.2015 godine u 17.21 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 5 košnica sa pčelama vlasništvo obitelji Mijić iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Nasilja u obitelji u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu lišio slobode izvršitelja KD 40 godišnjeg I.M. iz Vidovica protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 10.30 sati se u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana u 22.15 sati jrim je u prostorijama PS Orašje vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom boravka u prostorijama za smještaj osoba lišenih slobode narušio 40 godišnji I.M. iz Vidovica protiv koga će biti proveden i prekršajni postupak.
  -dana 09.09.2015 godine u vremenu od 08.45 do 13.10 sati službenici PU Odžak su pružali asistenciju poduzeću za ceste ispostave Orašje tijekom vraćanja cestovnog zemljišta magistralnoj cesti M.14.1 što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana u 10.10 s ati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu ometanja tijekom izvođenja radova u ulici M.Gupca u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 68 godišnjeg Josića iz Domaljevca.
  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nestanka 38 godišnje Markovićke iz Boka. O istom su upoznati pripadnici krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.45 sati PU Odžak je zaprimila prijavu ispisivanja grafita neprimjerenog sadržaja na izlog ug.objekta „Sidny“ u Odžaku. Nakon obavljenog očevida kriminalistički istražitelji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 10.09.2015 godine u 10.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe struje u Maloj Brusnici. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno KD izvršio 38 godišnjeg M.P. iz Male Brusnice protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana pripadnici jedinice za potporu MUP-a Županije Posavske su vršeći radnju potrage za nestalom osobom na lokalitetu „Malbašino polje“ u Boku u vještačkom jezeru(ribnjaku) pronašli pmv kojim se udaljila 37 godišnja M.M. iz Boka u kome je nakon izvlačenja zatečeno beživotno tijelo navedene koje će biti nakon obrade predano obitelji radi ukopa.
  -dana 11.09.2015 godine u vremenu od 14.15 -15.30 sati službenici Krim policije MUP-a su nazočili obdukciji 37 godišnje M.M. iz Boka nakon koje su temeljem naredbe Županijskog tužilaštva tijelo preminule predali obitelji radi ukopa.
  -dana 12.09.2015 godine u 18.35 sati PS Domaljevac je zaprimila prijavu provale u kuću i dvorišne zgrade vlasništvo obitelji Đurković iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere .
  -dana 13.09.2015 godine u 04.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u trgovinu „Euro –boss“ u Donjem Svilaju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 07.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u BP“Branikom“ u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim predmetima.
  -istog dana u 18.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu „Nedopuštenog držanja oružja i streljiva od strane 38 godišnjeg A.S. iz Županje . O istom su upoznate patrole PS Orašje koje su ubrzo navedenog pronašle i od imenovanog privremeno i uz potvrdu oduzeli automatsku pušku i streljivo.Imenovani je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere. U sklopu ovih aktivnosti PU Orašje je dragovoljno predana i veća količina streljiva na čemu zahvaljujemo građanima na suradnji.
  -istog dana u 13.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Savskoj ulici u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 62 godišnju J.R. iz Domaljevca.
  U tijeku izvještajnog perioda ,od 07.-13.09.2015 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane teške krađe.
  __2___prijave prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __1___prijava narušavanja JriM,koji je najčešće narušavan drskim ponašanjem.
  _11___prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 07.-13.09.2015 godine smo zaprimili sveukupno ___21__prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti