Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 07.-13.09.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 08.10.2019. godine u 11.45 sati patrola PS Orašje je prosjačenju u III ulici u Orašju zatekla 19 godišnju E.H. iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.13 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uočavanja požara na njivama u blizini lovačke kuće sekcije Matići u Matićima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Matići koji su požar stavili pod nadzor.

  -dana 09.10.2019. godine u 15.40 sati patrola PS Orašje je postupala po prijavi susjedskih razmirica u XIV ulici u Orašju koje su prijavljene 08.10.2019. godine. Patrola je sa susjedima obavila razgovor te po istom osnovu upozorila na ponašanje 73 godišnjeg I.H. Orašja.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XIV ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 10.10.2019. godine u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju izvršenog od strane 83 godišnje Perkanovićke iz Obudovca protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima JP „Komunalac“ Orašje što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu službenika GP prijelaza Orašje o pronalasku puščanog metra tijekom pretresa nad 26 godišnjim Vlačićem iz Šekovića. O isto je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.38 sati patrola PS Odžak je u prometu zatekla pmv taksi službe kojim je upravljao 30 godišnji A.V. iz Sarajeva u kome se nalazio u ulozi putnika, migranta, iračkog državljanstva o čemu je upoznat Inspektor za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.10.2019. godine u 19.50 sati kriminalistički istražitelji PU Odžak su tijekom obilaska terena uočili 2 muške osobe koje su se nalazile u blizini osnovne škole u Odžaku za koje su posumnjali da uživaju opojnu drogu tipa marihuana protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.50 sati se na magistralnoj cesti u Novom selu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu uzrokovao 36 godišnji Savić iz Modriče nepropisnim preticanjem. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.20 sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno tmv, kombibus, i jedno NN pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja sudionika u istoj nezgodi protiv kojih će nakon utvrđivanja identiteta drugog sudionika biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu ug.objekta „Zirich“ u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 12.10.2019 godine u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Vidovicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu još jedne provale u obiteljsku kuću u Vidovicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na odlagalištu otpada u Orašju. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Orašje koji su lokalizirali požar.

  -dana 13.10.2019. godine u 18.15 sati se na križanju ulice Posavskih Branitelja i Bana Jelačića u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska upravljajući neregistriranim pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 47 godišnji A.S. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će sukladno težini povreda drugog sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 07.-13.10.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 07.-13.10.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __4__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće u Vidovicama.
  __7__prijava prometnih nezgoda , uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen prosjačenjem.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __6__prijava ostalih događanja, prijavljen su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 07.-13.10.2019. godine smo zaprimili sveukupno__19__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti