Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 11.-17.01.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 12.01.2016 godine u 06.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke „BMW model X5“ vlasništvo obitelji Vinković iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji je poduzeo zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 13.00 sati se  u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 26 godišnji Samardžić iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  -istog dana u 15.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Dominković-Tomaševićka  u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je 52 godišnju Tomaševićku upozorio na ponašanje.

  -dana 13.01.2016 godine u 10.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na ulasku u selo Bok. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo  1 pmv i lisica.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.01.2016 godine u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe artikala iz  perfimerije“DM“  u tržnom centru „City „ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu lišenja slobode 2 muške osobe na GP Orašje. O istom je upoznat  dežurni istražitelj  krim policije  PU Orašje koji će protiv  2 hrvatska državljanina  zbog izvršenja KD krađe u trgovini „DM“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.46 sati se na nekategoriziranoj cesti između šoping centara „Bingo i  Cash i carry“ dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2pmv a koju je  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 78 godišnji I.K.  iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.30 sati se u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati  službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa  koja je protekla bez incidenata na čemu zahvaljujemo prvenstveno kontroliranim sudionicima u prometu.

  -istog dana u  09.00 sati patrola PS Odžak je u prosjačenju zatekla  68 godišnjeg Alića  iz Gnojnice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.01.2016 godine  u 11.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u prostorije Udruga proisteklih  iz Domovinskog rata smještene u zgradi Općine Domaljevac-Šamac. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije je poduzeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenim inventarom ureda.

  -istog dana u 14.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja veće količine  kozmetičkih proizvoda iz trgovačkog centra „Yimor“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči povrijeđenom  32 godišnjem M.D. iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv  izvršitelja kaznenog djela nanošenja  lakših tjelesnih povreda 38 godišnjaka iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.05 sati JriM je vrijeđanjem OSO  u ug.objektu „Pauk“ u Domaljevcu narušio  35 godišnji M.K. iz Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 15.45 -16.50 sati službenici policije PU Orašje su izvršavali naredbu o sprovođenju  u pritvorsku jedinicu  osumnjičenih   da su izvršili KD krađe robe u tržnom centru tijekom prošlog tjedna.

  -dana 16.01.2016 godine u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe Tv aparata marke „Samsung“ vlasništvo obitelji  Nedić iz Tolise.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid  provale u kuću vlasnika i otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim tv-aparatom.

  -istog dana u 12.50 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 17.01.2016 godine u 04.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči teško povrijeđenom Janjiću iz Vidovica. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je utvrdio da je imenovanom teške povrede ispred „S-kluba“ nanio 20 godišnji M.D. iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.30 sati se na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 3 pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 32 godišnji M.V.  iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja 3 muške osobe u blizini stare zgrade  školskog centra u Orašju. O istom  je upoznata patrola PS Orašje koja je na licu mjesta zatekla   2 malodobnika  i 18 godišnjaka iz Domaljevca koji je pritom predao policijskim službenicima  biljnu masu koja svojim izgledom podsjeća na marihuanu.O istom je upoznat inspektor za narkotike MUP-a ŽP koji će protiv navedenih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.35 sati se na parkingu trgovačkog centra „Citi in“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  ,od 11.-17.01.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __9___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda i krađe u trgovačkim centrima                                                                                                                                                        

  __7___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM .koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __3___prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivane obiteljske ili susjedske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 11.-17.01.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___21 __ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske .

                    

  GLASNOGOVORNIK

                                                                                                   Josip Dominković

                                                                                                      Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti