Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 12.-18.10.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 12.10.2015 godine u 07.05 sati se na križanju XIV i XVII  ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući  prometno znakovlje kojim se regulira prednost prolaska  u križanju uzrokovao vozač bicikla 57 godišnji Mrkonjić iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 13.10.2015 godine u 16.20 sati se na križanju Frankopanske i ulice 104. Brigade HVO-a  dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je  istu nezgodu neosiguranim  pmv  ne poštujući prednost prolaska prouzrokovao 29 godišnji Rikanović iz Brčkog  protiv koga će sukladno zakonu o obaveznom osiguranju i  osnovama sigurnosti prometa  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 14.10.2015 godine u 08.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenje pmv vlasništvo obitelji Arambašić iz Odžaka. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije  PU Odžak je poduzeo zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 13.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu suicida u Baziku. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 17.00 sati PS  Orašje je zaprimila prijavu  narušavanja JriM   na stadionu „Dinama „ u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su NN izvršitelji fizički napali ovlaštene osobe,sudije utakmice,kojima su nanijeli tjelesne povrede.Nakon utvrđivanja identiteta  izvršitelja protiv navedenih će sukladno težini povreda OSO  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.05 sati se na ulasku u kružni tok u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 17 godišnji Baotić iz  Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana se na križanju  ulice Posavskih branitelja  i Svete Ane  u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet uzrokovao  57 godišnji Curić iz Crikvenice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.10.2015 godine u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u vikendicu vlasništvo obitelji  Lovrić iz Boka a koja se nalazi na njivama zvane „Jaruge“ u Boku.O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -dana 16.10.2015 godine u 10.50 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO na punktu kontrole prometa u Domaljevcu narušio 65 godišnji Koturić iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.40 sati se na izlasku sa carinskog terminala u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 01.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prekoračenja radnog vremena ug.objekta „RR“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave ,sačinila službenu zabilješku  koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 18.10.2015 godine u 10.05 sati predsjednik LU „Sava „ Orašje i predsjednika lovačke sekcije Kostrč su na njivama „Ovčaci“ u Kostrču u lovu pronašli ustrijeljenu srnu i srndaća. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na nogometnog suca  na stadionu u Novom Selu. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je napada na OSO izvršio 35 godišnji A.M. iz  Novog Sela protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.42 sati se  u Maloj Brusnici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama

  -istog dana u 02.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe u ug.objektu „Dugme“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeni objekat prekoračio  dozvoljeno radno vrijeme o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

            U tijeku izvještajnog period  ,od 12.-18.10.2015 godine  operativna dežurstva 

  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane teške krađe.                          

  __6___prijava prometnih nezgode,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1___prijava narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __2___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena i reproduciranje preglasne glazbe u ug.objektima.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od

  12.-18.10.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___15__prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

                     GLASNOGOVORNIK

                                                                                                  Josip Dominković

       Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti