Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 14.-20.12.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 14.12.2015 godine u 14.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  na križanju Proleterske ulice u Odžaku i  novosagrađene  ulice na VC koridoru.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak  koja je utvrdila da je u nezgodi  sudjelovalo  jedno pmv i jedan motokultivator a da je nezgodu  ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv  M.D.  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana tijekom očevida patrola prometne policije PU Odžak je utvrdila da je u prometnoj nezgodi sudjelovao motokultivator koji nije bio osiguran te će protiv vozača 67 godišnjeg M.S. iz Odžaka temeljem  članka 23 Zakona o obaveznom osiguranju  poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.12.2015 godine u 14.25 sati se u VI ulici na parkiralištu ispred kladionice „Premier“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv   i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač nije sa oštećenim razmijenio podatke. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 16.12.2015 godine u 10.10 sati se na izlazu sa parkirališta benzinske pumpe „Antunovića ma magistralnu cestu Orašje-Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao vozač tmv 36 godišnji Delihodžić iz Gračanice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 17.12.2015 godine u 16.00 sati se  u Novom gradu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima  i  stanju puta uzrokovao 63 godišnji Vidović  iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.-11-00 sati službenici policije MUP-a ŽP su asistirali  inspektorima uprave za indirektno oporezivanje  na velikoj pijaci u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11-50 sati  patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla 25 godišnjeg Aljića  iz Tuzle protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 18.12.2015 godine u 16.30 sati se na semaforiziranom križanju na magistralnoj cesti M 1 .8  u  Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije PU Orašje će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -dana 19.12.2015 godine u 04.10 sati se u Ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovao 25 godišnji Klaić iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.10 sati jrim je u sportskoj čitaonici u Matićima  vikom i galamom narušio  51 godišnji  O.M. iz Matića  koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 20.12.2015 godine u 01.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći pretučenom  teško povrijeđenom 27 godišnjem Gajiću  iz Donjeg Žabara.O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 05.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja bočnog stakla na parkiranom pmv i stakla izloga ug.objekta „Dugme „ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim  policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od  00.-04.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu  prometa  koja je protekla bez incidenata.Koristim priliku zahvaliti na korektnom ponašanju kontroliranih sudionika u prometu.

  -istog dana u 14.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja povreda 60 godišnjem Brežnjaku  iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv izvršitelja kaznenog djela 35 godišnjeg I.T. iz Orašja poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.20 sati se na magistralnoj cesti Orašje-Šamac u blizini crpne pumpe u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim  preticanjem uzrokovao 32 gdišnji Marić iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  period  ,od 14.-20.12.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.      

  __7___prijave prometnih nezgoda ,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2___prijave narušavanja JriM.

  __2___prijave ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 14.-20.12.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___15  __prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                    

                                                                                                            GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti