Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 16.-22.11.2015 godine

  Najčitanije

  Dana  16.11.2015 godine u 09.05 sati se u  blizini pekare „Fatimir“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2  TMV. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  obiteljskih razmirica u  Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac  u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  54 godišnjeg V.P. iz Donje Mahale.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici  PU Orašje su  provodili pojačanu kontrolu prometa  koja je protekla bez incidenata .Koristim priliku ponovno zahvaliti kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju i razumijevanju.

  -dana 17.11.2015 godine u 17.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JrIm  u   ulici Vladimira Nazora  u Tolisi. O istom je upoznata patrola  PS Orašje koja zbog nasilja u obitelji lišila slobode i zadržala 54 godišnjeg I.D. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 17.30-18.30 sati  službenici PU Orašje su vršili  osiguranje  okupljanja građana  povodom odavanja počasti poginulim  braniteljima Vukovara koje je proteklo bez incidenata.

  -dana 18.11.2015 godine  u 22.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči lakše  povrijeđenom  51 godišnjem A.T. iz  Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanom povrede  u restoranu „Titanik“  u Odžaku nanio 42 godišnji M.K. iz  Odžaka protiv koga će sukladno težini povreda  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 19.11.2015 godine u  09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u  Kostrču. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe skupocjenog alkoholnog pića iz trgovine „Euro boss“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere te u prometu zatekla izvršitelja više kaznenih djela krađa robe u trgovinama ,trgovačkim centrima,  40 godišnjeg M.L.  iz Brčkog koji je lišen slobode i protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana temeljem naredbe općinskog suda Orašje službenici PU Odžak su izvršili pretrese obiteljske  kuće  osobe interesantne po oblasti narkomanije izvjesnog  Z.M.  iz Odžaka tijekom koga su pronađeni  i uz potvrdu oduzeta manja količina  zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu  i medikamenata  na pazi psihotropa. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati se  na parkiralištu robne kuće „Euro boss“ u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta  a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  09.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljnih prijetnji upućenih medicinskom osoblju  doma zdravlja Orašje. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji je  utvrdio da je prijetnje uputila  52 godišnja  J.M. iz   Orašja koja je po ovom osnovu  upozorena na ponašanje.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajaca u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  54 godišnjeg V.P. iz Donje Mahale.

  -dana 20.11.2015 godine u 11.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe robe u trgovini“Maxi“ u Tolisi. O istom  je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana se  u 08.50 sati na križanju V i XII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 motorna vozila a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 67 godišnji  Šokčević iz Bilefelda  protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom vozaču mopeda. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je vozač mopeda 66 godišnji Grgić  iz Donje Dubice iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad mopedom i sletio u kanal pored prometnice.Nakon obavljenog očevida patrola će  protiv  navedenog provesti prekršajni postupak.

  -dana 21.11.2015 godine u 21.35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razbijanja inventara u ug.objektu““Šaka“ u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je utvrdila da je  inventar ug.objekta uništavao  49 godišnji  A.Đ. iz Domaljevca  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  09.00 sati se na križanju  Ulice Redže Porobića i  27 Jula  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su  sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao  25 godišnji O.S. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  – dana 22.11.2015 godine u 01.00 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  Baotićka  – Brnjić o čemu je obaviješten policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Brnjića.

  -istog dana u 21.30 sati se na parkingu šoping centra „Citi in“  u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 23.11.2015 godine u 00.45 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla  ug.objekat „RR“ u Donjoj Mahaloj.  O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 04.30 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla i ug.objekat“Dugme“ u Orašju. O  istom su također sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

   U tijeku izvještajnog  period  ,od 16.-22.11.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                     

  __6___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __1___prijavu narušavanja JriM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __8___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata.   Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 16.-22.11.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___21__prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                    

   

                                                                                                 GLASNOGOVORNIK
                                                                                                   Josip Dominković
                                                                                                   Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti