Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 21.-27.09.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 21.09.2015 godine u 18.40 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City ina“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom,kretanje u natrag“ uzrokovao 65 godišnji Bošnjak  iz   Komletinaca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 56 godišnjeg Čujića iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao  članovima obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnjeg M.B. iz Ugljare.

  -dana 22.09.2015 godine u 16.25 sati se na križanju II ulice i novoizgrađene prometnice za Kostrč dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 07.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja prometa na magistralnoj cesti  na Dusinama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila je promet ometala psihički oboljela osoba  iz Donje Mahale koja je u pratnji službenika policije PS Orašje    upućena na liječenje   u Tuzlu.

  -dana 23.09.2015 godine u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela  vlasništvo 52 godišnje Mujaković  iz Gornje pećine Općina Travnik. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.50 sati jrim je vrijeđanjem  i omalovažavanjem  uposlenika BP“Famikop“  na magistralnoj cesti u Orašju  narušio 82 godišnji M.K.  iz Ugljare koji  je lišen slobode i zadržan .Protiv navedenog će uslijediti i prekršajni postupak.

  -dana 24.09.2015 godine u 23.25 sati PS Odžak j e zaprimila prijavu verbalnog  a potom i fizičkog sukoba 4 muške osobe ispred ug.objekta „As“  u ulici XIV aprila u Odžaku  . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će nakon utvrđivanja stepena povreda protiv odgovornih poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.09.2015 godine u 06.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  krađe  oko 300kg sušenog duhana vlasništvo obitelji Živković iz  Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti mjere potrage za otuđenim duhanom i izvršiteljima.

  -istog dana u 08.30 sati  dežurni istražitelj krim policije PU Odžak je izvršio očevid kd“Izazivanja opće opasnosti“ pucanjem iz vatrenog oružja u psa lutalicu i  pritom oštećenje pmv vlasništvo  obitelji Andačić  iz Vojskove. Nakon utvrđivanja identiteta   protiv izvršitelja KD će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Nasilja  u obitelji“ u  Vidovicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.30 sati se   u ulici Bana Jelačića u D.Mahaloj dogodila prometna nezgoda  koju je  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 18 godišnja Benkovićka iz Ugljare protiv koje će  sukladno težini povreda  suvozača u vozilu biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -dana 27.09.2015 godine u  03.30 sati se  na regionalnoj cesti  u Novom  Selu dogodila prometna nezgoda  u kojoj je sudjelovalo jedno pmv  kojim je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta upravljao  i zadobio smrtne povrede 18 godišnji Jurić  .O istom je upoznat dežurni  istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.05 sati se   na lokalnoj cesti ispred diskoteke „S-klub“ u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.40 sati je na stadionu u Donjoj Dubici jrim vrijeđanjem i psovanjem OSO,sudaca i delegata , na utakmici narušio igrač 22 godišnji Radulić  iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

            U tijeku izvještajnog period  ,od 21.-27.09.2015 godine  operativna dežurstva 

  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenje tjelesnih povreda.      

  __5___prijava prometnih nezgoda,od kojih jedna sa smrtnom posljedicom,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom  ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __3___prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od

  21.-27.09.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___15__prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti