Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 28.12.2015-03.01.2016 godine

  Najčitanije

  Dana 28.12.2015 godine u 07.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pokušaja „Oduzimanja tuđe pokretne imovine“ u  ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je navedeno kazneno djelo  izvršio 19 godišnji F.G. iz   Graca   koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izvršenja kaznenog djela „Prevare“ u postupku carinjenja pmv.O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  09.30 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti na lokalnoj cesti u Prudu narušila 46 godišnja M.G. iz  Graca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati se na križanju  magistralne ceste M 1.8 i zaobilaznice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 56 godišnji I.B. iz Zagreba protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 29.12.2015 godine u 00.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prekoračenja radnog vremena ug.objekta „RR“  u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj.O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 29.12.2015 godine u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Jurkić –Mikićka u ug.objektu „Kolodvor“ u Orašju.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 50 godišnju Mikićku iz  iz Čović Polja o čemu su sačinili i službenu zabilješku

  -dana 30.12.2015 godine u 11.35 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda koju je oštetivši gornji dio rampe na silasku sa Prudskog mosta uzrokovao 32 godišnji D.DŽ. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati se na križanju III i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovala 19 godišnja Tunjićka  iz Grebnica protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.40 sati se u V ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj  su sudjelovala 2 pmv i jedan bicikl..Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 33 godišnji Medić iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica  u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 50 godišnju Džoićku iz Orašja.

  -dana 31.12.2015 godine u 11.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kaznenog djela „Utaje“ u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja kaznenog djela uposlenice kladionice  „BH Play“  u Grebnicama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.15 sati se  na parkingu trgovačkog centra “Maxi“   u VIII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.30 sati se  u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 01.01.2016 godine u 05.10 sati se  u III Ulici  u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom  uvjetima is tanju puta uzrokovao 25 godišnji Živković iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 05.20 sati se na kružnom toku  ispred Županijske Bolnice u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 24 godišnji Jurkić  iz Frankfurta protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 02.01.2016 godine u 12.10 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će sukladno težini povreda suvozača  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.01.2016 godine u 17.35 sati se na križanju ulice Stjepana Radića i Bana Jelačića  u Vidovicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedan pješak.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač tmv 48 godišnji V.T.  iz Vidovica protiv  koga će sukladno težini povreda pješaka biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  period  ,od 28.12.2015-03.01.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela.                                                                                                 

  __10___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __1___prijavu narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __3___prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekata.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 28.12.2015 – 03.01.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___17  __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti