Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 31.12.2018.-06.01.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 31.12.2018 godine u  16.19 sati se u ulici Redže Porobića i Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno pretičući uzrokovao 20 godišnji A.B. iz Odžaka protiv koga će i zbog bježanja sa lica mjesta nezgode biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Smajlovićka-Agović iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja sudionike u razmiricama upozorila  na ponašanje.

  -dana 01.01.2019 godine u 00.15 sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta pmv u alkoholiziranom stanju uzrokovao 32 godišnji L.N. koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 02.01.2019 godine  patrola PS Orašje je izvršila nadzor  nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City  inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja j e poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u 17.15 sati se na križanju II i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak koji je u nezgodi zadobio tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini konstatiranih povreda protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  parkiranog pmv vlasništvo poduzeća „Sevo bau“  iz Beča ispred motela“Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.01.2019 godine u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 10.00 sati  u X ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.50 sati kriminalistička policija PU Odžak je zaprimila prijavu ubistva psa vlasništvo  obitelji Gašić  iz Gornjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.01.2019 godine u 21.25 sati se na križanju V i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao20 godišnji G.S.  iz Brčkog protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u prosjačenju  u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 24 godišnju H.M. iz  Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.01.2019 godine u 11.00 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  u blizini GP Orašje zatekla 22 godišnju Šečićku  iz Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.01.2019 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje

           -Iskoristio bih priliku  upozoriti sudionike u prometu na prostoru Županije Posavske da će od 07.01.2019 godine video nadzor Županije Posavske biti stavljen u punu funkciju , što znači da će evidentirati, dokumentirati i procesuirati sve prometne i druge  prekršaje zabilježene ovom sofisticiranom opremom. Posebnu pažnju ćemo posvetiti  povratnicima u činjenju prekršaja, isteka registracije vozila, upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a sustav će poslužiti i kod dokumentiranja   KD  , kretanja  sumnjivih osoba, osoba pod nadzorom i potragama, tako da ćemo nastojati pružiti sigurnost na prostoru Županije Posavske kakvu naši mještani kao i oni koji su na proputovanju našim prostorom zaslužuju.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 31.12.2018 –06.01.2019 godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, prijavljena su različita KD.

  __5__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2__prijave narušavanja JRiM, prosjačenjem.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 31.12.2018-06.01.2019 godine smo zaprimili sveukupno    __14__   prijava    za kompletno područje Županije Posavske  što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti