Više

  U Vladi ŽP prezentacija projekta UNDP-a

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske danas (22.02.) održana je prezentacija projekata UNDP-a na temu upravljanja javnim financijama kojoj su bili nazočni predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa ministrima u Vladi. Po završetku sastanka u izjavi za medije Aldin Međedović, predstavnik UNDP-a (Razvojnog programa UN-a) naglasio je odličnu suradnju sa Županijom Posavskom, te izrazio očekivanja još intenzivnijeg rada na zajedničkim projektima.

  -Ovo je jedna u niz aktivnosti koje UNDP implementira u suradnji s Vladom Županije Posavske. Danas smo prezentirali temu upravljanja javnim financijama gdje smo zajedno s Vladom ŽP radili na jednom analitičkom dokumentu koji treba ponuditi rješenja u pogledu optimizacije javnih financija i generiranje određenih ušteda koje bi uz grupiranje s našim i drugim sredstvima bile usmjerene u prioritetne razvojne projekte. Date su određene projekcije kako da se generiraju uštede u periodu od naredne 3 godine, koje bi se usmjerile prema povoljnijem poslovnom okruženju, kreiranju novih radnih mjesta, unaprjeđenje javne infrastrukture, javnih usluga i svega onoga što u osnovi popravlja kvalitetu života na području Županije, ali i šire, te doprinosi daljem ekonomskom rastu i svim pozitivnim efektima koje isti nose, izjavio je Međedović.


  Predstavnici UNDP-a najavili su financiranje novih projektnih aktivnosti, opremanje i izgradnju STEM laboratorija u školama koje treba da doprinesu popularizaciji IT oblasti (informatičkih i komunikacijskih tehnologija) koje trebaju doprinositi kreiranju novih radnih mjesta i pokretanju biznisa u toj oblasti.
  Nakon sastanka u Vladi ŽP predstavnici UNDP-a u Orašju su, uz ostale, bili nazočni sastanku sa poljoprivrednicima vezano za prezentaciju projekata iz oblasti poljoprivrede.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti