Više

  U Vladi ŽP sastanak sa gospodarstvenicima

  Najčitanije

  U Vladi ŽP sastanak sa gospodarstvenicima
  U dvorani za sjednice Vlade Županije Posavske održan je sastanak Gospodarske komore Županije Posavske. Sastanku su nazočili predsjednik Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, predsjednik Gospodarske komore ŽP Ivo Knežević, predstavnici Udruge poslodavaca, te gospodarstvenici i poduzetnici sa područja Županije Posavske.
  -U našem mandatu smo po drugi put u službenoj posjeti Gospodarskoj komori Županije Posavske u Orašju. Teme su bile suradnja unutar komorskog sustava, način na koji Federalna komora može pomoći županijskim komorama, te stanje gospodarstva u Županiji Posavskoj. Dogovorili smo nastupe na sajmovima (Viroexpo u Virovitici gdje je Federalna komora pozvala Udrugu poslodavaca i Gospodarsku komoru ŽP da predstave gospodarstvo), Mostarski sajam i nastup na Novosadskom sajmu), rekao je potpredsjednik Gospodarske komore F BiH Marko Šantić.
  -Otvorili smo niz tema iz realnog života gospodarstvenika. Najčešći su problemi nedovoljno brz protok informacija iz realnog sektora ka izvršnoj i zakonodavnoj vlasti kada su u pitanju donošenje i izmjene nekih zakonskih regulativa, a isto tako kada su u pitanju određena istraživanja tržišta, promocije i zastupanje gospodarskih subjekata na tržištu unutar BiH i izvan BiH. Želimo biti aktivan sudionik tj. direktan član svakog gospodarskog subjekta. Želimo u ime tog gospodarskog subjekta raditi sve ono što što svaki njegov uposlenik radi, istraživanje tržišta, traženje tržišta, provjeravanje partnera, dogovaranje i traženje ponuda. Tražimo zajedničke prostore za apliciranje na određene fondove unutar BiH i izvan BiH, izjavio je predsjednik Gospodarske komore F BiH Mirsad Jašarspahić.

  -Prije mjesec dana kada je uslijedio moj izbor za predsjednika Gospodarske komore Županije Posavske, kazao je Ivo Knežević, jedna od planiranih aktivnosti je bila uspostava komunikacije sa izvršnom vlasti Županije Posavske i sa Gospodarskom komorom FBiH, što i činim. Danas smo organizirali sastanak na kojem smo razgovarali o utjecaju Gospodarske komore F BiH i Gospodarske komore ŽP na poslovne subjekte u Županiji Posavskoj i druga točka je bila aktualno stanje u gospodarstvu Županije Posavske. Tijekom sastanka smo imali interaktivnu komunikaciju sa svim gospodarstvenicima, odgovarali smo na pitanja i iznijeli svoje mišljenje. Sve primjedbe i probleme koje budu imali, gospodarstvenici će dostaviti u pismenoj formi Gospodarskoj komori ŽP. Među prioritetima rada izdvajam uz ostalo poboljšanje kvalitete aktualnih poduzeća, dizanje kapaciteta i upošljavanje novih radnika, te programi koje već dogovaramo sa poduzetnicima, kazao je predsjednik Gospodarske komore ŽP Ivo Knežević.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti