27. obljetnica utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

2,085ObožavateljiLike
13SljedbeniciSlijediti
14PretplatniciPovežite se

Prigodnim sadržajima danas je obilježena 27. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Tim je povodom ispred središnjeg Spomen obilježja poginulim braniteljima u Orašju Ministarstvo branitelja Vlade Županije Posavske, zajedno s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položili vijence i zapaliti svijeće za sve vitezove Posavine koji su za obranu dali najvrijednije – svoje živote.

-Ovaj datum će ostati zauvijek upisan u povijest Hrvatskog naroda kao datum spomena na najbolje sinove koji su svoj život dali za opstojnost i slobodu Hrvatskog naroda Posavskog kraja. Tim povodom, svim pripadnicima postrojbi HVO-a koji su prije 27 godina stali u obranu svog naroda, vjere i tradicije čestitam Dan Hrvatskog vijeća obrane, izjavio je ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić.

Obilježavanje 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane obilježava se ujedno i kao 14. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH. Tim su povodom danas u Tomislavgradu, u isto vrijeme kada i u Orašju, položeni vijenci ispred središnjeg Spomen obilježja u Tomislavgradu.

Sutra, 04. travnja planirano je polaganje vijenaca na Rimokatoličkom groblju sv. Josip u Sarajevu, te održavanje svete misa za poginule i umrle pripadnike HVO-a. Misa za poginule pripadnike HVO-a, te polaganje vijenaca i paljenje svijeća bit će upriličeno i u Kiseljaku.

U petak 5. travnja obilježavanje Dana HVO-a bit će upriličeno prigodnim sadržajima u Kiseljaku i Mostaru.