Više

  Županija Posavska po drugi puta uspješno prolazi natječaj Europske komisije

  Najčitanije

  ORAŠJE–Županija Posavska preko Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva druga puta uspješno prolazi zahtjevne uvjete za dobivanje sredstava projekta Europske komisije. Radi se o natječaju Europske komisije: projekti prevencije i pripravnosti u području civilne zaštite i onečišćenja mora (DG ECHO).

  Vukovarsko-srijemska županija je nositelj projekta DR SHARE – Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation (Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika). Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 281.222,00 eura prije provjere prihvatljivosti troškova, od čega će 74.75% sredstava sufinancirati EU, dok će 25.25% snositi nositelj i partneri.
  Kroz projekt je aktivirana suradnja s Bosnom i Hercegovinom te Republikom Srbijom (AP Vojvodina) te su partneri Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske (BiH) te Pokrajinsko tajništvo za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodina i Fond Europski poslovi AP Vojvodine (Srbija). Uz Vukovarsko-srijemsku županiju koja je nositelj projekta, s hrvatske strane, partneri su Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. te Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Vukovar.
  Opći cilj ovog projekta je projekta učinkovito upravljanje rizicima kako bi se smanjile posljedice, intenzitet i učestalosti prirodnih katastrofa i velikih nesreća sa svrhom zaštite stanovništva, okoliša i imovine. Sve navedeno putem projekta bit će realizirano kroz razmjenu najbolje prakse koja promiče zajedničko razumijevanje u međusektorskoj i prekograničnoj procjeni rizika.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti