Više

  106. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske 21.12. održana je 106. sjednica Vlade ŽP na kojoj je županijska Vlada usvojila Odluku o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu udrugama branitelja u ukupnom iznosu od 15.000,00 KM.
  STIPENDIJE, ZA ŠKOLE I KLUBOVE
  Vlada Županije posavske usvojila je odluku o dodjeli dodatnih sedam jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2021./2022. godinu po osnovu slabog imovnog stanja. Stipendije će se isplaćivati tijekom akademske godine u deset jednakih obroka u mjesečnom iznosu od 200,00 KM. Stipendije će se dodijeliti na temelju javnog natječaja koji će raspisati Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske. Vlada je usvojila i odluku o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija.
  Odlukom su odobrena proračunska sredstva Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali u ukupnom iznosu od 18.000,00 KM u svrhu opremanja informatičkog kabineta.
  Donesena je Odluka o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu u svrhu financijske potpore sportskim klubovima u ukupnom iznosu od 7.500,00 KM (NK Odžak i Ženki odbojkaški klub Orašje).
  POMOĆ UDRUGAMA DJECE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU
  Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o odobravanju izdvajanja proračunskih sredstava u svrhu financijske potpore udrugama roditelja djece i osoba s posebnim potrebama s područja Županije Posavske u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM (po 4.000,00 KM Udrugama „Kuća nade“ Odžak i „Put u život“ Orašje, i 2.000,00 KM Udruzi „Angelus“ Domaljevac).
  Odobrena su proračunska sredstva za sufinanciranje obrazovanja i odgoja djece sa posebnim potrebama smještene u ustanovama za specijalizirano obrazovanje i odgoj u Federaciji BiH (5.000,00 KM).
  JEDNOKRATNE NAKNADE, DOPRINOSI
  Odobrena su proračunska sredstva za 2021. godinu na ime jednokratne novčane naknade u iznosu 100,00 KM korisnicima pomoći za uzdržavanje koji se nalaze na evidenciji općinskih Centara za socijalni rad u iznosu od 31.800,00 KM.
  Usvojena je odluka o odobravanju proračunskih sredstava u svrhu financijske potpore neprofitnim organizacijama i udrugama građana za nabavku blagdanskih paketa socijalnim kategorijama stanovnika u ukupnom iznosu od 7.500,00 KM (Crveni križ Općine Orašje, Udruga Samaritanci Posavina Odžak, Udruga Matići u srcu).
  Odobrena je uplata doprinosa za staž osiguranja sa uvećanim trajanjem policijskim službenicima, MUP-a Županije Posavske za sedam djelatnika, kao i Odluka o odobravanju proračunskih sredstava na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje za tri policijska službenika i jednog uposlenika pravosuđa.
  ZAKLJUČCI, RJEŠENJA, ODLUKE
  Usvojen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti ministru unutarnjih poslova za donošenje rješenja o isplati jednokratnog dodatka na plaću za izvanredne radne rezultate za pet policijskih službenika.
  Vlada Županije Posavske donijela je Rješenje o privremenom imenovanju devet članova Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske na mandatni rok od tri mjeseca.
  Doneseno je Rješenje o imenovanju peteročlanog Središnjeg povjerenstva za popis.
  Usvojena je Odluka o utvrđivanju visine blagdanske naknade uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu. Visina blagdanske naknade po uposleniku iznosi 299,00 KM.
  NERADNI DANI
  Vlada Županije Posavske donijela je zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske.
  Povodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana neradnim danima proglašeni su:
  -petak 24. prosinac 2021. godine (Badnjak),
  -subota 25. prosinac 2021. godine (Božić),
  -ponedjeljak 27. prosinac 2021. godine,
  -subota 1. siječanj 2022. godine (Nova godina) i
  -četvrtak 6.siječanj 2022. godine (Sveta tri kralja).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti