106. sjednica Vlade Županije Posavske

Najčitanije

Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske 21.12. održana je 106. sjednica Vlade ŽP na kojoj je županijska Vlada usvojila Odluku o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu udrugama branitelja u ukupnom iznosu od 15.000,00 KM.
STIPENDIJE, ZA ŠKOLE I KLUBOVE
Vlada Županije posavske usvojila je odluku o dodjeli dodatnih sedam jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2021./2022. godinu po osnovu slabog imovnog stanja. Stipendije će se isplaćivati tijekom akademske godine u deset jednakih obroka u mjesečnom iznosu od 200,00 KM. Stipendije će se dodijeliti na temelju javnog natječaja koji će raspisati Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske. Vlada je usvojila i odluku o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija.
Odlukom su odobrena proračunska sredstva Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali u ukupnom iznosu od 18.000,00 KM u svrhu opremanja informatičkog kabineta.
Donesena je Odluka o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu u svrhu financijske potpore sportskim klubovima u ukupnom iznosu od 7.500,00 KM (NK Odžak i Ženki odbojkaški klub Orašje).
POMOĆ UDRUGAMA DJECE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU
Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o odobravanju izdvajanja proračunskih sredstava u svrhu financijske potpore udrugama roditelja djece i osoba s posebnim potrebama s područja Županije Posavske u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM (po 4.000,00 KM Udrugama „Kuća nade“ Odžak i „Put u život“ Orašje, i 2.000,00 KM Udruzi „Angelus“ Domaljevac).
Odobrena su proračunska sredstva za sufinanciranje obrazovanja i odgoja djece sa posebnim potrebama smještene u ustanovama za specijalizirano obrazovanje i odgoj u Federaciji BiH (5.000,00 KM).
JEDNOKRATNE NAKNADE, DOPRINOSI
Odobrena su proračunska sredstva za 2021. godinu na ime jednokratne novčane naknade u iznosu 100,00 KM korisnicima pomoći za uzdržavanje koji se nalaze na evidenciji općinskih Centara za socijalni rad u iznosu od 31.800,00 KM.
Usvojena je odluka o odobravanju proračunskih sredstava u svrhu financijske potpore neprofitnim organizacijama i udrugama građana za nabavku blagdanskih paketa socijalnim kategorijama stanovnika u ukupnom iznosu od 7.500,00 KM (Crveni križ Općine Orašje, Udruga Samaritanci Posavina Odžak, Udruga Matići u srcu).
Odobrena je uplata doprinosa za staž osiguranja sa uvećanim trajanjem policijskim službenicima, MUP-a Županije Posavske za sedam djelatnika, kao i Odluka o odobravanju proračunskih sredstava na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje za tri policijska službenika i jednog uposlenika pravosuđa.
ZAKLJUČCI, RJEŠENJA, ODLUKE
Usvojen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti ministru unutarnjih poslova za donošenje rješenja o isplati jednokratnog dodatka na plaću za izvanredne radne rezultate za pet policijskih službenika.
Vlada Županije Posavske donijela je Rješenje o privremenom imenovanju devet članova Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske na mandatni rok od tri mjeseca.
Doneseno je Rješenje o imenovanju peteročlanog Središnjeg povjerenstva za popis.
Usvojena je Odluka o utvrđivanju visine blagdanske naknade uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu. Visina blagdanske naknade po uposleniku iznosi 299,00 KM.
NERADNI DANI
Vlada Županije Posavske donijela je zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske.
Povodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana neradnim danima proglašeni su:
-petak 24. prosinac 2021. godine (Badnjak),
-subota 25. prosinac 2021. godine (Božić),
-ponedjeljak 27. prosinac 2021. godine,
-subota 1. siječanj 2022. godine (Nova godina) i
-četvrtak 6.siječanj 2022. godine (Sveta tri kralja).

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti