Više

  143. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske u Orašju je danas (20.12.) održana 143. sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj je razmatran Nacrt Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu, te će u formi Prijedloga Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu biti dostavljen na razmatranje zastupnicima Skupštine Županije Posavske.
  VLADA UTVRDILA PRIJEDLOG PRORAČUNA ŽUPANIJE POSAVSKE ZA 2023.g.
  Proračun Županije Posavske za 2023. godinu veći je od Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu za 5,76%, i iznosi 62.138.650 KM. To je do sada najveći iznos planiranog Proračuna od utemeljenja Županije Posavske. Proračunom za 2023. godinu planirani su jednaki ukupni iznosi prihoda, primitaka i financiranja, te rashoda i izdataka.
  Vlada ŽP je usvojila i prateći dokument županijskog proračuna, Nacrt zakona o izvršavanju Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu. Ovim Zakonom utvrđuje se, uz ostalo, struktura prihoda i primitaka, te rashoda i izdataka Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu i njegovo izvršavanje, prioriteti plaćanja, te druga pitanja u svezi izvršavanja Proračuna.
  FINANCIJSKI PLAN ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA ŽP
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2023. godinu. Ovom Odlukom utvrđuje se način izvršavanja Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2023. godinu, kao i struktura prihoda, rashoda i izdataka navedenog Financijskog plana i njihovo izvršavanje, dinamika i prioriteti u plaćanju obaveza, planiranje novčanih tokova i financijsko izvještavanje.
  -Važno je usmjeriti povećana sredstva u korist osiguranika, uvesti e-izkaznice i informatizacijom u zdravstvenom sustavu sa kvalitetnijim evidencijama učiniti kvalitetnijim zdravstveni sustav, naglasio je predsjednik Vlade Đuro Topić.
  POVEĆANJE SREDSTAVA POTPORE ZA NABAVKU UDŽBENIKA
  Usvojena je Odluka o dopuni i izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2022. godinu na poziciji Grant za sufinanciranje nabavke udžbenika učenicima. Razlog za donošenje je povećanje sredstava sa 290.000,00 KM na 440.000,00 KM.
  FINANCIJSKA POMOĆ VRTIĆIMA
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske u svrhu financijske pomoći vrtićima u ukupnom iznosu od 20.400,00 KM.
  RAZNO
  Vlada Županije posavske usvojila je Odluku o predlaganju kandidata Vlade Županije Posavske za poziciju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (Lucija Mijić Džoić).

  PRESS KONFERENCIJA PREDSJEDNIKA VLADE ŽP ĐURE TOPIĆA
  Na kraju zasjedanja 143. sjednice Vlade ŽP, predsjednik Vlade Đuro Topić održao je press konferenciju tijekom koje je pojasnio teme sa zasjedanja, govorio je koji su bili prioriteti rada Vlade u 2022.g, o očekivanjima u 2023.g. a na kraju je odgovarao i na pitanja novinara.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti