Više

  19.županijsko natjecanje u šahu

  Najčitanije

  U osnovnoj školi „Antuna Gustava Matoša“ u Vidovicama danas (16.02.2017.g.) je održano 19. natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola na području Županije Posavske. Natjecanju je pristupilo svih sedam osnovnih škola. Igralo se po Bergerovom sustavu, 7 kola, a tempo igre 10 minuta + 5 sekundi. Svaka ekipa škole nastupila je na četiri šahovske ploče od kojih je na jednoj ploči morala biti djevojčica. Natjecanje je sudio državni šahovski sudac Vjekoslav Živković.

  Po završetku natjecanja redoslijed je sljedeći:

  1. OŠ Antuna Gustava Matoša-Vidovice,
  2. OŠ fra Ilije Starčevića-Tolisa,
  3. OŠ Stjepana Radića-Bok,
  4. OŠ Orašje-Orašje,
  5. OŠ Vladimira Nazora-Odžak,
  6. OŠ Braće Radića-Domaljevac
  7. OŠ Ruđera Boškovića-Donja Mahala.

  Najuspješniji učenici po pločama na 19. Županijskom natjecanju u šahu su:

  1.Mikić Ivana (100%), OŠ Antuna Gustava Matoša-Vidovice,

  2.Živković Ivan (83,3%), OŠ Orašje-Orašje,

  3.Piljić Mijo (83,3%), OŠ Braće Radića-Domaljevac

  4.Pejić Mario (100%), OŠ Stjepana Radića-Bok.

  -Danas se u osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša održava 19.županijsko ekipno natjecanje u šahu učenika osnovnih škola na Županiji Posavskoj. Svi sedam osnovnih škola sudjeluju na natjecanju, a državni sudac gospodin Vjekoslav Živković je taj koji vodi ovo natjecanje, kazala je ravnateljica Janja Župarić .

  -Ovdje sudjeluju igrači i igračice koji su bili državni prvaci Bosne i Hercegovine, sudionici europskih i svjetskih prvenstava, tako da je kvaliteta jako velika. Prošle godine je Tolisa bila uvjerljivo zadnja, ove godine oni imaju 7,5 od 8 bodova, znači ako se radi i ako se želi onda se i ima uspjeha. Sve škole imaju sekciju šaha, trenutno je oko 100 djece u sekcijama. Najbolji ovdje zastupaju svoje škole, svaka škola ima pravo na 6 učenika koji zastupaju školu s tim što 4 igraju, a 2 rezerve mogu ući po potrebi. A najbolji će ići na pojedinačno državno prvenstvo u Bosni i Hercegovini, a od nekih očekujem prvo mjesto na državnom prvenstvu, rekao je državni sudac Vjekoslav Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti