Više

  22. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Na današnjem 22. zasjedanju Vlade ŽP održano uz predsjedanje Đure Topića usvojena je Odluku o određivanju Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske za nositelja aktivnosti u procesu izrade programa javnih investicija za Županiju Posavsku. Razlog za donošenje ove Odluke je potreba za određivanjem jednog tijela uprave koji će biti nositelj kompletnih aktivnosti vezanih za proces javnih investicija Županije Posavske. Na ovaj način će se uvelike doprinijeti na objedinjavanju i pregledu svih projekata od interesa za Županiju i općine, poboljšati koordinacija sa drugim županijskim i općinskim tijelima, te ujedno i jednim dijelom koordinacija samih sredstava razvoja.

  PROGRAM JAVNIH INVESTICIJA
  Vlada je donijela Rješenje o imenovanju sedmeročlanog Županijskog povjerenstva za Program javnih investicija zbog potrebe za regulacijom sredstava razvoja Županije Posavske. Ovim trogodišnjim Programom bi se uredio plan i raspored ulaganja u projekte s priloženim podacima o potrebnim i utrošenim sredstvima, kao i o sredstvima planiranim za financiranje projekata iz proračuna, kredita, donacija i drugih izvora za razdoblje 2020-2022.g. na koje se dokument odnosi. Pomoću projekta javnih investicija vršila bi se izrada kapitalnog proračuna te mobilizacija i praćenje sredstava utrošenih za implementaciju projekata.

  KOLEKTIVNI UGOVOR ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE
  Vlada je dala suglasnost na usuglašeni tekst Kolektivnog ugovora za policijske službenike u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske. Kolektivni ugovor bio je zaključen na određeno vrijeme od 18 mjeseci, te se pristupilo donošenju novog. Nakon petomjesečnog pregovaranja uspješno su usuglašeni stavovi. Kolektivni ugovor za policijske službenike predsjednik Vlade Topić potpisat će u Vladi 30.09.2019.g. Vlada je dala suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova ŽP i na Pravilnik o načinu uporabe službenih vozila.

  ASISTENTI ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU
  Usvojena je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za sufinanciranje obrazovanja i odgoja djece sa posebnim potrebama smještene u ustanovama za specijalizirano obrazovanje i odgoj u Federaciji BiH u iznosu od 15.000,00 KM za tri osobe iz Odžaka. Također je donesen Zaključak o davanju prethodne suglasnosti za zapošljavanje djelatnika na određeno vrijeme u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju, OŠ Vladimira Nazora u Odžaku, OŠ u Orašju i OŠ u Domaljevcu za prijem na određeno vrijeme ukupno 7 asistenata u nastavi. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske potpisalo je Sporazum s Federalnim zavodom za zapošljavanje Sarajevo i Službom za upošljavanje Županije Posavske o međusobnoj suradnji u realizaciji Programa sufinanciranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom i srednjem obrazovanju u redovitoj nastavi u Federaciji BiH.

  POSLOVI ARHIVIRANJA
  Donesena je Uredba o dopunama Uredbe o Zajedničkoj službi Vlade Županije Posavske kojom se regulira oblast obavljanja poslova arhiviranja, do formiranja Županijskog arhiva. Razlozi za donošenje predmetne Uredbe jesu organiziranje obavljanja poslova arhiviranja do formirana Županijskog arhiva.

  PRORAČUNSKA IZDVAJANJA
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj za pokriće izdataka za održavanje tekuće likvidnosti , najviše dobavljačima, u ukupnom iznosu od 60.000,00 KM. Odobreno je proračunsko izdvajanje Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona Bihać u ukupnom iznosu od 4.230,00 KM u svrhu najma prostora za promoviranje gospodarskih potencijala Županije Posavske na 17. Međunarodnom sajmu ekologije – Ekobis 2019. Vlada ŽP donijela je Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna. Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ŽP za 2019. godinu radio postajama sa sjedištem na području Županije Posavske u ukupnom iznosu od 3.300,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti