Više

  29. obljetnica osnutka HVO-a

  Najčitanije

  Dostojanstveno i uz vojne počasti, u Orašju je danas (06.04.) obilježena 29. obljetnica osnutka HVO-a, koja se službeno slavi 8. travnja, kada je HVO i osnovan. Današnji događaj bio je u znaku sjećanja na poginule, umrle i nestale pripadnike HVO-a, kojima su pijetet iskazali predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, zakonodavne i izvršne vlasti ŽP predvođeni predsjednicima Skupštine i Vlade ŽP Blažom Župarićem i Đurom Topićem, HNS-a BiH (Ivo Vincetić dopredsjednik HDZ BiH), izaslanstvo Ministarstva branitelja ŽP i predstavnici Oružanih snaga BIH. Polaganju cvijeća kraj središnjeg Spomen obilježja u parku u Orašju i paljenju svijeća, nazočan je bio i zamjenik ministra sigurnosti BIH Mijo Krešić.

  Opijelo za poginule, umrle i nestale pripadnike HVO-a s ovoga područja kao i sve stradalnike iz proteklih ratova izmolio je oraški župnik fra Bono Kovačević, koji je, nakon polaganja cvijeća, u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Orašju služio i misu zadušnicu za poginule, umrle i nestale pripadnike HVO-a.

  -Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora BiH, Odbora za branitelje, Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Oružanih snaga BiH, u Orašju smo danas službeno započeli protokol obilježavanja 29. obljetnice osnutka HVO-a. Okupili smo se ovdje kako bismo odali dužnu počast i pijetet svim poginulim braniteljima HVO-a u povodu 29. obljetnice osnutka Hrvatskoga vijeća obrane, jedne od najsvjetlijih točaka u povijesti Hrvatskoga naroda u BiH“, kazao je Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB u ŽP i dopredsjednik Udruge HVO-a Herceg Bosne, čestitajući svim bivšim pripadnicima HVO-a, ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih branitelja te hrvatskom puku 29. rođendan HVO-a.
  Protokol obilježavanja obljetnice HVO-a sutra se nastavlja u BiH, a završava u četvrtak 8.4. u Mostaru.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti