Više

  52. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića održana je 52. sjednica Vlade Županije Posavske. Vlada je usvojila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Županiji Posavskoj, te će ga uputiti u Skupštinu Županije Posavske na daljnju proceduru.
  Usvojena je Odluka o Pedagoškim standardima za osnovno obrazovanje s ciljem osiguranja jednakih odgovarajućih pedagoških i materijalnih uvjeta u svim osnovnim školama na području Županije Posavske.
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj za pokriće izdataka za saniranje zdravstvenih posljedica proglašenog stanja nepogode izazvane koronavirusom (COVID – 19) u ukupnom iznosu od 250.000,00 KM (Županijska bolnica Orašje 120.000,00 KM, Dom zdravlja Orašje 45.000,00 KM, Dom zdravlja Odžak 45.000,00 KM, Dom zdravlja Domaljevac-Šamac 10.000,00 KM i Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske 30.000,00 KM).
  Vlada je usvojila Odluku o odobravanju uplate dodatnih doprinosa za staž osiguranja sa uvećanim trajanjem i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 01.01.1999. godine do 31.12.2003. godine. Donesene odluke se odnose na uplatu doprinosa koji nisu izmireni prema policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske za Mjesnu zajednicu Oštra Luka u ukupnom iznosu od 2.000,00 KM u svrhu financijske potpore za organizaciju i provođenje 28. obljetnice „Boj na Galića“.
  Vlada je usvojila Odluku o pokretanju postupka imenovanja Županijskog pravobranitelja, Odluku o izmjenama Odluke o izboru i rasporedu volontera u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske te osnovnim i srednjim školama u Županiji Posavskoj i Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za izbor Upravnog vijeća Službe za upošljavanje Županije Posavske.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske za provođenje postupka prodaje vozila zbog dotrajalosti i neisplativost održavanja.
  Vlada je donijela Zaključak o prihvaćanju Izvješća o obavljenoj internoj reviziji dodjele financijskih sredstava neprofitnim organizacijama i udrugama građana i Zaključak o prihvaćanju odgovora na zastupnička pitanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti