Više

  54. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića danas (30.07.) održana je 54. sjednica Vlade Županije Posavske.
  ZA GOSPODARSTVO, ODOBRENA ISPLATA GOSPODARSTVENICIMA SUBVENCIJA ZA LIPANJ 2020. g.
  Iz resora Ministarstva gospodarstva , rada i prostornog uređenja Vlada je usvojila tri odluke. Usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga. Usvojena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dopuni i izmjeni Odluke o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za prikupljanje prijava za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava za subvencioniranje isplate dijela bruto minimalne plaće za mjesec ožujak 2020. godine. Usvojena je i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za prikupljanje prijava za dodjelu financijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju isplate dijela neto plaće za mjesec lipanj 2020. godine. -Korisnici sredstava čije su prijave zadovoljile uvjete Javnog poziva odabrani su na temelju Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga i Kriterija za vrjednovanje i ocjenu prijava za dodjelu financijskih sredstava – subvencioniranje poduzeća, obrta i zadruga sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, istaknuo je uz ostalo u obrazloženju ministar Dragutin Živković.
  SUFINANCIRANJE ZAPOŠLJAVANJA VJEŽBENIKA
  Vlada ŽP donijela je Zaključak o sufinanciranju zapošljavanja vježbenika. Zaključkom je Vlada iskazala spremnost da poslodavcima dodatno sufinancira zapošljavanje vježbenika – osoba koje poslije stečene visoke stručne spreme prvi put zasnivaju radni odnos u tom zanimanju, putem mjere „Tvoja prilika 2020, podmjera Prvo radno iskustvo za mlade nezaposlene osobe u dobi do 30 godina“, objavljenu od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje u sklopu Programa sufinanciranja zapošljavanja 2020. -Vlada Županije Posavske iskazuje spremnost da institucijama odnosno tijelima uprave navedenim u ovom Zaključku, uz sufinanciranje od strane Federalnog zavoda, dodatno sufinancira upošljavanje osoba koje poslije stečene visoke stručne spreme prvi put zasnivaju radni odnosu u tom zanimanju na području Županije Posavske, kako bi u konačnici angažman ovih osoba išao financijski minimalno na teret tijela odnosno institucija, istaknuto je na sjednici Vlade ŽP.
  ZA REKONSTRUKCIJU LJETNOG NASIPA KOPANICE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o o odobravanju korištenja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu iz Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u iznosu od 100.000,00 KM, za sufinanciranje rekonstrukcije ljetnog nasipa Kopanice.
  UREĐENJE PARKIRALIŠTA U UGLJARI I HORIZONTALNA SIGNALIZACIJA
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave- radovi na uređenju parkirališta ispred groblja u Ugljari. Procijenjena vrijednost javne nabave je 25.000,00 KM bez PDV-a. -Realizacijom ovog projekta poboljšat će se uvjeti za siguran i nesmetan promet svih sudionika u prometu, naglasio je ministar Anes Osmanović. Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave- radovi na horizontalnoj signalizaciji regionalnih cesta u Županiji Posavskoj. Procijenjena vrijednost javne nabave je 22.000,00 KM bez PDV-a.
  ZA DJEČJE VRTIĆE
  Iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu odobreno je izdvajanje sredstava Ministarstvu financija Županije Posavske u ukupnom iznosu od 10.850,00 KM u svrhu financijske pomoći za podmirivanje dijela troškova bruto plaća 31 djelatnika dječjih vrtića u Orašju, Odžaku i Domaljevcu za mjesec svibanj 2020. godine.
  ZAŠTITITI OSTAVŠTINU IVE GREGUREVIĆA
  Odobrena su proračunska sredstva za 2020.g. resornom Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta za Centar za kulturu Orašje. Ovom Odlukom odobrava se izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 20.000,00 KM u svrhu financijske potpore Centru za kulturu Orašje za otkup ostavštine pokretne imovine preminulog glumca Ive Gregurevića.
  NERADNI DAN 15. KOLOVOZA 2020. (VELIKA GOSPA)
  Vlada ŽP donijela je zaključak o proglašenju neradnog dana na području Županije Posavske. Neradnim danom na području Županije Posavske proglašen je subota 15. kolovoza 2020. godine povodom obilježavanja kršćanskog blagdana Velike Gospe. Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  Vlada Županije Posavske uputila je brzojav sućuti zbog preminulog federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskoga rata Salke Bukvarevića Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i obitelji preminulog ministra.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti