Više

  83. telefonska sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića danas (07.05.) u Orašju je održana telefonska sjednica Vlade Županije Posavske vezane za epidemiološku situaciju i uvođenje novih mjera.
  INFORMACIJA O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI
  Vlada ŽP je zaključkom prihvatila Informaciju o epidemiološkom stanju u Županiji Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske.
  Prema trenutnim podacima, a zaključno sa danom 06.05.2021. godine, na području Županije Posavske je testirano 5302 uzorka od čega je koronavirus potvrđen kod 1703 osobe. Za sada se oporavilo 1489 osoba, a iste su uspješno izliječene, dok je 95 osoba nažalost preminulo. Aktivno je 119 slučaja od kojih je 41 slučaj u Općini Orašje, 71 slučaj u Općini Odžak i 7 slučaja u Općini Domaljevac-Šamac. Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske u samoizolaciji se nalazi 206 osoba. U Županijskoj bolnici u Orašju na COVID odjelu se nalazi 11 pacijenata. Postupak cijepljenja se provodi sukladno Planu cijepljenja protiv COVID-19 za Županiju Posavsku te je do sada cijepljeno 875 osoba, a iskorištenost pristiglih cjepiva je 100%.
  Na temelju trenutnog epidemiološkog stanja Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske na 65. sjednici, održanoj dana 06.05.2021. godine u prostorijama Vlade Županije Posavske, pripremio je nove Zapovijedi za sprječavanje i širenje zaraze koronavirusom na području Županije Posavske, a koje su dostavljene Vladi Županije Posavske na usvajanje.
  Vlada je Zaključkom usvojila Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske za sprječavanje zaraze i širenja korona virusa na području Županije Posavske koje stupaju na snagu od danas (07.05.).
  ZAPOVIJEDI
  Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske za sprječavanje zaraze i širenja koronavirusa na području Županije Posavske:

  1.Ograničava se kretanje stanovništva na području Županije Posavske od 23:00h do 05:00h
  Od ove zabrane izuzete su sljedeće skupine:
  – svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije izazvane koronavirusom,
  – uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama uz potvrdu poslodavca

  2.Zabranjuju se sva javna okupljanja na otvorenom prostoru u grupama većim od 50 osoba te u zatvorenom prostoru u grupama većim od 30 osoba

  3.Zabranjuje se organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja te organiziranje zajedničkih ručkova povodom sahrana u grupama većim od 20 osoba

  4.Dopušta se redovit proces odvijanja nastave za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole kao i za maturante srednje škole te ostale odjele koji broje manje od 15 učenika. Za odjele koji broje više od 15 učenika dopušta se primjenjivanje kombiniranog modela nastave (jedan tjedan redovita nastava, a jedan tjedan on-line nastava)

  5.Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih objekata svih vrsta i sportskih kladionica do23:00 h uz sljedeće uvjete:
  – minimalni potreban prostor za jednu osobu u ugostiteljskim objektima iznosi 3m2 od ukupne korisne površine objekta
  – na ulazu u objekt i drugdje na vidnome mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta
  – za objekte koji su veće kvadratne površine maksimalan broj osoba koje mogu boraviti unutar objekta je 30 osoba, s tim da se izuzima uposleno osoblje
  – zabranjuje se organiziranje glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima na području
  Županije Posavske (glazbeni bendovi, pjevači, DJ-evi i slično)

  6.Zapovijeda se izričito pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka (nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance, redovita higijena ruku)

  7.Za provođenje ove Zapovijedi zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske i Uprava za inspekcijske poslove Županije Posavske

  8.Zapovijed stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 07.05.2021. do 21.05.2021. godine

  9.Danom početka primjene ovih Zapovijedi stavljaju se van snage Zapovijedi broj: 07-33-52-1177/20 od 22.04.2021. godine

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti