Više

  86. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednikla Vlade Županije Posavske danas (01.06.) održana je sjednica Vlade na kojoj su prve točke bile u znaku analize epidemiološke situacije, te usvajanja nove Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske.
  POBOLJŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
  Ministar Damir Živković, predsjednik Kriznog stožera ministarstva zdravstva i socijalne politike informirao je Vladu o poboljšanoj epidemiološkoj situaciju kroz prezentiranje Informacije o epidemiološkom stanju u Županiji Posavskoj. Do 01.06.2021. godine potvrđen je koronavirus (COVID-19) kod 1.782 osobe, od čega su se 1.672 osobe uspješno oporavile i izliječene su, 104 osobe su nažalost preminule. Trenutno je 5 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske, a dvije osobe su na bolničkom liječenju. Mjera samoizolacije je propisana za 12 osoba.
  Vlada ŽP je prihvatila Informaciju o epidemiološkom stanju u Županiji Posavskoj.
  Jutros je zasjedao i Krizni stožer ministarstva zdravstva i socijalne politike.Vlada ŽP je usvojila Zaključak o usvajanju nove Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske.
  ZAKON O MUZEJIMA
  Vlada ŽP je usvojila Nacrt zakona o dopuni Zakona o muzejima, utvrdila je Prijedlog, te će ga kao takvog proslijediti na razmatranje Skupštini Županije Posavske.
  ZA SPORT, KULTURU, SVEUČILIŠTE
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta nogometnim klubovima u federalnim ligama u ukupnom iznosu od 12.000,00 KM.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti u iznosu od 20.300,00 KM, za 11 subjekata. Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanju sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 75.000,00 KM.
  IMENOVANJA
  Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predstavnika Županije Posavske (Zvonko Marković) u Partnersku grupu za konzultacije u procesu izrade Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2021.- 2027.
  NERADNI DAN 3. LIPNJA (TIJELOVO)
  Usvojenim Zaključkom o proglašenju neradnog dana na području Županije Posavske četvrtak 3. lipnja 2021. godine proglašen je neradnim danom na području Županije Posavske povodom obilježavanja kršćanskog blagdana Tijelova. Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti