Više

  Aktivnosti Županijske uprave civilne zaštite

  Najčitanije

  Formiranje i stavljanje u funkciju profesionalne vatrogasne postrojbe jedan je od najznačajnijih poslova koje ističe za ovu godinu ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić. Uposleno je 18 djelatnika u dva odjeljenja profesionalne vatrogasne postrojbe, koji su počeli s radom u kolovozu. Odjeljenje vatrogasne postrojbe sa devet djelatnika smješteno je u Odžaku za općinu Odžak, a odjeljenje vatrogasne postrojbe sa devet djelatnika za teritorij grada Orašja i općine Domaljevac-Šamac smješteno je u Donjoj Mahali.
  -Dio vatrogasaca je dežurni, a dio je u pripravi. Što se tiče brzine i organizacije sada puno brže i efikasnije vatrogasci izlaze na teren gasiti požare, što znači da je značajno povećana sigurnost građana i njihove imovine od opasnosti od požara, ističe Jezidžić.
  U idućoj godini Županijska uprava civilne zaštite planira nastaviti aktivnosti na opremanju postrojbe suvremenom opremom a financijski zahtjevna nabavka vatrogasnih vozila planira se realizirati kroz projekte međugranične suradnje preko UNDP-a i sa Županjom.
  Što se tiče projekata deminiranja trenutno se u Županiji Posavskoj izvode deminiranja na dva lokaliteta. Timovi Federalne uprave civilne zaštite izvode deminiranje u općini Odžak, a timovi OS BiH izvode deminiranje u gradu Orašju na teritoriji Kopanica. Planiramo je izvršiti deminiranje u općini Odžak, oko 2 milijuna m2, a u gradu Orašje milijun i 400 m2, ističu u Županijskoj upravi civilne zaštite.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti