Više

  15. Kolona sjećanja Orašje-Vukovar

  Najčitanije

  U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ove je godine Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata općine Orašje u suradnji s UDiVDR-a Domaljevac-Šamac organizirala Kolonu sjećanja Orašje-Vukovar. Hodnjom do Vukovara Kolona sjećanja u kojoj je blizu 80 branitelja – veterana, ratnih vojnih invalida i djece poginulih branitelja krenula je jutros ispred Spomen obilježja u Orašju kako bi se 18. studenog pridružili Križnom putu – Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar. U izaslanstvu koje je položilo vijence uz predstavnike Udruga iz Domovinskoga rata bili su predsjednik Vlade i Skupštine Županije Posavske Đuro Topić i Blaž Župarić.

  -Zahvaljujem Udrugama iz Domovinskoga rata što 15. godina za redom organiziraju Kolonu sjećanja i na taj način odajemo veliku počast i zahvalu braniteljima Vukovara, time i Hrvatske, a ujedno držimo poveznicu s gradom Vukovarom, gradom herojem, naglasio je predsjednik Vlade Đuro Topić.
  -Na putu od Orašja do Vukovara, tradicija je da ćemo zapaliti svijeće i položiti cvijeće uz Spomen obilježja podignuta za poginule branitelje kroz općine i gradove kroz koje budemo prolazili. Krenuli smo i ovoga puta da bi se poklonili žrtvama Vukovara, odali počast svim poginulim braniteljima kako u Republici Hrvatskoj, u samom Vukovaru, tako s prostora naše općine i cijele Bosne i Hercegovine, naglasio je u ime organizatora Ilija Mišković predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Orašje.
  Prije polaska molitvu i opijelo predvodio je župnik fra Bono Kovačević poručujući da su sudionici Kolone sjećanja graditelji mira, te im je zaželio sretan i blagoslovljen put.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti