Više

  Dani općine Domaljevac-Šamac

  Najčitanije

  Općina Domaljevac Šamac kroz 11. dnevne sadržaje obilježava Dane općine nizom športskih, kulturnih i zabavnih manifestacija. Vlada Županije Posavske je među pokroviteljima manifestacije, kao što podupire manifestacije sličnog karaktera i u ostale dvije općine. Predsjednik Vlade Marijan Klaić bio je nazočan na održavanju jednog od sadržaja upriličenih za Dane općine Domaljevac-Šamac, smotri folklora „Domaljevačka taknica“. Smotru je otvorio načelnik Mario Jurkić a potom je nastupilo sedam KUD-ova iz Brotnja, Kaniže, Slavonskoga Šamca, Cerne , Husina, Tenja i Račinovaca.

  U vrijeme trajanja smotre folklora LU Kuna Domaljevac organizirala je gastro- natjecanje u spravljanju čobanca ( Čobancijada ) u kojoj je sudjelovalo devet ekipa. Prvo mjesto osvojio je čobanac Josipa Antolovića iz Velike Kopanice, drugo je mjesto pripalo Antunu Stojanoviću iz LU Babiba Greda a trećeplasirani je Ivica Pandurević iz Velike Kopanice. Lovačka udruga „Kuna“ organizirala je Memorijalni turnir „Željko Pejić – Turo“ u lovnom streljaštvu (disciplina trap). Sudjelovale su ekipe iz Čapljine, Busovače, Štrepaca, Brčkog, Orašja, Babine Grede, Iloka, Slavonskoga Broda, Županje, Bošnjaka i domaća ekipa iz Domaljevca. Pobjednik turnira je LU „Sava“ Orašje, drugoplasirana LU“Jastreb“ Babina Greda i trećeplasirana LU „Gaj“ Županja.“

  Na Dan općine Domaljevac-Šamac 26.07. slavlje je dvostruko jer sv. Ana je zaštitnica Domaljevca, a blagdan je uzet ujedno i kao Dan općine. Primjereno značaju toga dana položit će se vijenci i zapaliti svijeće ispred središnjeg Spomen obilježja na trgu u Domaljevcu podignutog za poginule branitelje, a potom će se održati i sveta misa u župnoj crkvi Svete Ane u Domaljevcu. Posljednja tri dana obilježavanja Dana općine bit će u znaku Memorijalne odbojkaške utakmice u Grebnicama, malonogometnog turnira „Mladost“ 2016“ u Domaljevcu i Međunarodnog odbojkaškog turnira „Sveta Ana“ na Srimcu u Domaljevcu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti